Gewonde Belgische wandelaarster (57) in Spaanse bergen geëvacueerd met helikopter nadat Koninklijke Garde alarm slaat

Spaanse reddingswerkers hebben met behulp van een helikopter een Belgische wandelaarster moeten evacueren. De vrouw was bezig aan een beklimming in de Picos de Europa.

SGG

De plaatselijke reddingsdiensten moesten vrijdag uitrukken met een helikopter nadat ze een melding hadden gekregen van een wandelaar in nood. Een 57-jarige Belgische wandelaarster was gewond geraakt in Vueltona, in de bergketen Picos de Europa in het noorden van Spanje.

De helikopter liet een reddingswerker en een arts tot bij de vrouw zakken die haar de eerste zorgen konden toedienen. Daarna werd de vrouw, samen met de hulpverleners, in de helikopter gehesen. De Belgische werd naar de luchthaven van Seve Ballesteros gevlogen, waarna ze overgebracht werd naar het ziekenhuis van Valdecilla. De vrouw zou gewond zijn aan haar voet.

Het was de Koninklijke Garde die de reddingsdiensten hadden opgetrommeld. Zij bevonden zich op dat moment ook in het gebied voor een jaarlijkse oefening en kwamen de vrouw tegen. Ze bleven ter plaatse om bij de reddingsactie te helpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen