Ga naar de inhoud
De landstitel is voor Roeselare.

Roeselare pakt in en tegen Maaseik zijn 4e landstitel op rij na dominante prestatie in finaleduel

3

Op ervaring én met overmacht. Roeselare heeft in het hol van de leeuw zijn 15e titel gepakt in de Lotto Volley League. De West-Vlamingen toonden hun dominantie in Maaseik, dat nooit het niveau van de vorige finalematchen kon evenaren. Na een duidelijke 0-3 neemt Roeselare zijn 4e triomf op rij mee naar Schiervelde.

De titelstress gierde duidelijk door de zaal in Maaseik.

In een fel wedstrijdbegin, dat bol stond van discussies over de videoref, gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Al moesten de Limburgers halfweg de eerste set toch een kloofje toestaan. De receptie kwam niet naar behoren en ook met slordigheden aan de servicelijn deed de thuisploeg zichzelf geen plezier.

Roeselare nam vanaf 12-15 de regie in handen. Plaskie zorgde voor opslagdruk, Rotty en Coolman voor de aanvallende afwerking. Aan de overkant probeerde kapitein Jolan Cox zijn team op sleeptouw te nemen, maar op de plaatsbal van Verhanneman had zijn team geen antwoord: 22-25.

Seppe Rotty beukt zich een weg door het blok van Maaseik.

Ook in de tweede set nam stevig knokwerk lang de bovenhand op het frivole spel. Dat leverde wel een gelijkopgaande én intense titelfinale op.

Tot setter Stijn D'Hulst met een katachtige reflex - met zijn voet - voor het verschil zorgde. Roeselare tankte vertrouwen uit het knappe punt voor 18-20 en duwde door.

Maaseik, dat aanvallend bij momenten toch bleef sputteren, voelde de bui opnieuw hangen. Een stevige driemansmuur besliste over het einde van set 2: 20-25. De West-Vlamingen konden de 4e titel op rij al ruiken.

Roeselare viert de tweede setwinst.

Met de controle in handen, wilde Roeselare die niet meer lossen.

Maaseik deed er alles aan om zich in de wedstrijd te knokken. Tot 18-18 en na heel wat goed oplossend werk bij de thuisploeg, leek een vierde set zeker een mogelijkheid. Maar een miscommunicatie met de setter zorgde dan toch weer voor twijfels.

Roeselare maakte er handig gebruik van. De afscheidnemende Sander Depovere pakte uit met zijn laatste sterke opslagreeks tot 19-23. Speler van het Jaar Seppe Rotty maakte het nog even spannend, maar dan wel af met een pegel.

De 15e triomf in totaal, de 4e op rij voor de West-Vlamingen. Dan toch aan het einde van de rit ongenaakbaar.

titelfinale (best-of-5)
Maaseik - Roeselare 2-3
  Maaseik Roeselare 3-1 (25-21, 31-29, 21-25, 25-19)
  Roeselare Maaseik 3-1 (25-22, 27-29, 25-15, 25-20)
  Maaseik Roeselare 0-3 (22-25, 19-25, 24-26)
  Roeselare Maaseik 2-3 (25-19, 19-25, 26-24, 16-25,  8-15)
  Maaseik Roeselare 0-3 (22-25, 20-25, 23-25)

Reacties na de match:

volg de titelfinale

19:44

Roeselare pakt 4e landstitel op rij!

Het werd nog even spannend, maar de voorhamer van Seppe Rotty maakt een einde aan de titelfinale: 23-25. Roeselare pakt zijn 15e titel én vierde op rij.

19:37

Over en uit?

Met de rug tegen de muur. Door twijfelachtige interventies van de setter bij Maaseik, staat het plots 19-21. Een ace van de afscheidnemende Depovere is een extra tik.

19:31

Spannend slot in set 3? 17-17

Maaseik moet heel wat moeilijke situaties oplossen, maar onder meer Jolan Cox doet dat met verve. Zo blijven de Limburgers toch in de wedstrijd. Kunnen ze ook een set pakken?

19:27

Weer hetzelfde patroon bij Maaseik: de receptie kan nét dat beetje beter, Seppe Rotty straft genadeloos af. 13-15, het wordt stilaan money time.

19:24

Maaseik knokt zich in match: 11-11

De thuisploeg begint de oplossingen te vinden. Dat was nodig, want Roeselare leek aan de haal te gaan met de derde set én dus ook de wedstrijd. Bij 11-11 kan die weer alle kanten uit.

19:09
Roeselare viert in het hol van de leeuw.
19:07

Dominant Roeselare in slot: 20-25

De reflex van de setter zette Roeselare op rozen. De bezoekers hadden aan de kloof genoeg om Maaseik een nieuwe tik te geven richting tweede setwinst. Met 15 aanvallende punten tegen 8 is het aanvallende overwicht van de West-Vlamingen duidelijk. Ook het blok werkt: een driemansmuur zorgt voor 20-25 en 0-2.

19:02

Prachtactie D'Hulst: 18-20

Roeselare pakt de bovenhand. Stijn D'Hulst heeft een katachtige reflex in huis met zijn voet, waarna zijn ploeggenoten de bal over kunnen duwen. Maaseik wapent het kanon, maar de bezoekers laten de handen zakken in blok. De bal vliegt buiten: 18-20. Op naar 0-2?

18:56

Het niveau gaat stilaan de hoogte in. Eerst lost Coolman een benarde situatie op met een knappe handigheid. Hanzic beantwoordt het punt met een perfecte plaatsbal in het hoekje: 15-15.

18:52

Bartos komt onder stoom. Hij ramt op zijn hoek Maaseik naar twee punten voorsprong: 12-10. Een omgekeerd scenario van vorige set?

18:44

Met een stevig block van Coolman komt Roeselare weer op 5-5. Het is duidelijk dat Maaseik de boodschap heeft begrepen in het begin van set 2: de opslagdruk moet en gaat de hoogte in.

18:40
Rotty beukt zich een weg door het blok van Maaseik.
18:35

Roeselare pakt eerste set: 22-25

De titelstress giert duidelijk door de zaal in Maaseik. In een fel wedstrijdbegin, dat bol stond van discussies over de videoref, gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe.

Al moesten de Limburgers halfweg de eerste set toch een kloofje toestaan. De receptie kwam niet naar behoren en ook met slordigheden aan de servicelijn deed de thuisploeg zich geen plezier.

Roeselare nam vanaf 12-15 de regie in handen. Plaskie zorgde voor opslagdruk, Rotty en Coolman voor de aanvallende afwerking. Aan de overkant probeerde kapitein Jolan Cox zijn team op sleeptouw te nemen, maar op de plaatsbal van Verhanneman had zijn team geen antwoord.

De titel staat een set dichter bij Schiervelde: 22-25.

18:19

Eerste kloofje: 12-15

Simon Plaskie vuurt een stevige topspin-opslag af. Maaseik wordt verplicht makkelijk in te leveren. Pieter Coolman bedankt voor het cadeau en slaat de 12-15 op het scorebord. Een eerste koofje in de wedstrijd.

18:10

Opnieuw discussie over een videofase: Maaseik zag een blok touch, maar die was er niet. Jolan Cox gaat tevergeefs verhaal halen bij de scheidsrechter: 6-6.

18:08

Een bizar moment lokt protest uit bij de thuisploeg. Roeselare redt een bal, of toch niet? De bal komt in contact met de vloer volgens de beelden, al oordeelt de videoref van niet. Dat zorgt voor verwarring bij Maaseik en de bezoekers sluipen naar 5-5.

18:01

De sfeer van de grote dagen in Maaseik, dat sinds 2019 wacht op een nieuwe landstitel. Lukt het vanavond in een bomvolle zaal? Verhanneman opent de score met een goede aanval op de hoek.