maandag 23 april 2018 - Lommel
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

gvb

Massale belangstelling voor kijkdag in crematorium

Lommel

Maar liefst drieduizend geïnteresseerden kregen gisteren een rondleiding in het nieuwe crematorium Stuifduin in Lommel, het tweede in Limburg.

De stad Lommel zette samen met zes andere Noord-Limburgse gemeenten de schouders onder dit project. En dat het moderne crematorium tot de verbeelding spreekt, bleek gisteren uit de publieke belangstelling. Om de rondleidingen goed te laten verlopen moesten geïnteresseerden zich vooraf inschrijven. “Aanvankelijk waren we voorzien op 1.500 kijklustigen, maar de aanvragen bleven maar komen”, aldus algemeen directeur Tom Wustenberghs van Pontes. “Dus stelden we inschrijvingen terug open. Bij de drieduizendste aanvraag zijn we vorige week zondag echt moeten stoppen.” Om al die geïnteresseerde bezoekers te kunnen opvangen werd een tweede tent op het terrein geplaatst.

Een tweede kijkdag inlassen bleek moeilijk, want in maart ging in het crematorium een proefperiode in. “Deze week zijn we volop functioneel, maar we bekijken of we later op het jaar nog een tweede editie kunnen inlassen. Mensen stellen ook heel wat vragen, vooral de technische kant intrigeert.”

“In het begin was het even wennen dat er naast mijn huis een crematorium kwam te liggen. Ik was een beetje ongerust over de drukte op 200 meter  van mijn deur”, zegt bezoeker Benno Noben (58). “Ondertussen heb ik er geen problemen meer mee. Het resultaat is prachtig. Lommel mag hier fier op zijn.” (gvb)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws