Bert en Sarah zijn de nieuwe uitbaters van de Breugelhoeve.© Joren De Weerdt

De Breugelhoeve opent opnieuw de deuren met ‘horeca-koppel’ Bert en Sarah

Nijlen -

De iconische Breugelhoeve in Nijlen opent opnieuw de deuren onder de leiding van Bert Lemmens en Sarah Witters. Met een passie voor horeca en een schat aan ervaring is het koppel vastbesloten om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan deze geliefde ontmoetingsplek.

Hélène Baccaert

“Sarah en ik zijn sinds onze jeugd al gebeten door de horeca-microbe”, deelt Bert enthousiast. ”We hebben als student altijd in de horeca gewerkt. Na onze studies, is Sarah aan de slag gegaan als leerkracht en ik als zelfstandige in de IT-wereld, maar overal waar we kwamen waren we altijd aan het kijken hoe horeca-uitbaters het deden of hoe wij het zouden aanpakken. Het heeft ons nooit losgelaten.”

Stempel drukken

Na enkele jaren bij de Rakket in Hulshout te hebben gewerkt, waar Bert verantwoordelijk was voor het horeca- en bargedeelte en Sarah in de keuken stond, voelden ze dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. De Breugelhoeve, met zijn rijke geschiedenis en gezellige sfeer, trok hun aandacht. “Ons oog is dan gevallen op de Breugelhoeve, hier kunnen we meer onze stempel drukken en meer ons ding doen.”

“We gaan werken met thema’s en suggesties, zoals bijvoorbeeld een Oosterse avond. Onze insteek is zo veel mogelijk vers en zelfgemaakt aanbieden”

Bert Lemmens

Mede-uitbater Breugelhoeve

De Breugelhoeve heeft een ruim terras.© Joren De Weerdt

“We hebben een mix van de klassiekers, zoals de spaghetti bolognese en de steak-friet, maar we hebben ook bijvoorbeeld een nacho-schotel op de kaart,” vervolgt Bert. “We gaan ook werken met thema’s en suggesties, zoals bijvoorbeeld een Oosterse avond. Onze insteek is echt dat we zo veel mogelijk vers en zelfgemaakt aanbieden.” Door bewust te kiezen voor een compact menu kunnen ze elk gerecht met zorg bereiden en de hoogste kwaliteit garanderen.

Wishlist

De naam van de hoeve blijft ongewijzigd als eerbetoon aan het verleden. “Het stond al jaren op mijn wishlist,” erkent Bert, “als je Breugelhoeve in Nijlen en omstreken zegt, dan kent iedereen het wel. Voor ons was het dus heel logisch om de naam te behouden.”

© Joren De Weerdt

De Breugelhoeve is sinds 2 mei open voor het publiek, met reserveringen via de website. “We hebben heel veel passanten, zoals bijvoorbeeld wandelaars of wielertoeristen. We voorzien dus altijd een marge voor mensen die toevallig langskomen.”

Je kunt de Breugelhoeve vinden aan de Breugelhoevestraat 35 in Nijlen. Reservatie kan via info@debreugelhoeve.be of via 0456.75.77.13. Het eetcafé is open van maandag tot zaterdag. “Op onze sluitingsdagen kunnen mensen reserveren voor een feest of receptie waarbij we in een pakket eten en drank aanbieden.”

“We voorzien altijd marge voor mensen die toevallig langskomen.”© Joren De Weerdt

In de zaak vind je zowel Vlaamse klassiekers als kleinere snacks.© Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen