© Isosport

HERBELEEF. KRC Genk lost definitief rol in titelstrijd na nieuwe nederlaag tegen Club Brugge

KRC Genk moet de rol in de titelstrijd lossen. Na de 4-0-pandoering op Jan Breydel ging het ook voor eigen volk met zware 0-3-cijfers onderuit tegen Club Brugge. Herbeleef het hier.

Mathias Vranckx
RC Genk Logo
RC Genk
0
:
3
Club Brugge Logo
Club Brugge
Mathias Vranckx

Jackers: “Het woord titel valt nog niet in onze kleedkamer”

“Racing Genk zette ons in het begin goed onder druk. We vonden moeilijk de vrije man. In de eerste vijftien à twintig minuten was er veel tempo en had Genk lichtjes de bovenhand, maar daarna stabiliseerde dat wat en begonnen we stilaan beter te voetballen. Bij de 0-1 komt uiteindelijk heel wat geluk kijken, maar desalniettemin vind ik dat we vooral een zeer volwassen wedstrijd gespeeld hebben.”

“Het kan nu eenmaal niet altijd makkelijk gaan. Je speelt nu eenmaal tegen een goede tegenstander die Racing Genk heet. Maar als je in twee matchen tegen hen zelf zeven doelpunten maakt en er nul tegen krijgt, dan denk ik dat we het verre van slecht gedaan hebben.”

Fiorentina

“Het zal misschien raar klinken, maar het woord titel valt absoluut nog niet bij ons in de kleedkamers. Jullie, de pers, zullen ons misschien niet geloven, maar toch is het zo. We zijn nog met zoveel bezig. Er zijn die play-offs, maar we willen aanstaande donderdag in Firenze ook nog alles geven in de halve finale van de Conference League tegen Fiorentina.”

“Wij zijn vooral bezig met fit en fris te blijven. We hebben een sterke, brede kern waarmee we kunnen roteren, dus dat moet wel lukken. En in de competitie resten ons nog zoveel matchen. Niet dat vier partijen nu een eeuwigheid zijn, maar iedereen speelt nog nagenoeg tegen iedereen. Er kan nog zoveel gebeuren. Het is echt nog niet het moment om het over een mogelijke titel te hebben.”

Door Mathias Vranckx

Mathias Vranckx

Hrosovsky: “Keer op keer geven we de doelpunten zomaar weg”

“Eigenlijk spelen we een heel goed eerste uur. We speelden de wedstrijd die we wilden spelen. We zetten Club Brugge hoog op de eigen speelhelft onder druk en we voelden dat ze nerveus waren. Normaal gezien gaat de bal vrij vlot rond bij hen, maar het waren vooral El Ouahdi en Galarza die er snel voor zorgden dat de bal weer in ons bezit kwam.”

“Maar dan scoort Club Brugge uit het niets. Meer uit het niets kan een doelpunt niet komen. Wij begaan een zware, individuele fout en plots staan ze zo op 0-1. Die zaken kunnen gebeuren, maar het is ons dit seizoen al te veel overkomen.”

Koekeloeren

“Ondanks dat we beter speelden dan afgelopen woensdag in Brugge, koop je er uiteraard niets meer mee. Net als woensdagavond staan we ook hier nu met lege handen te koekeloeren. We moeten het durven benoemen zoals het is. Ook in deze thuiswedstrijd was het van onze kant niet goed genoeg. De tegenstander mag dan wat geluk gehad hebben. We slikken thuis drie goals. Echt weggeefdoelpunten. Dat kan niet. Of beter gezegd, dat zou niet mogen kunnen.”

“Club Brugge mag dan op dit moment misschien de beste ploeg in deze Champions’ Play-off zijn, maar weet je wat het is. Ze zijn vooral zeer klinisch. Alle ballen vliegen binnen bij hen, en wij hebben veel te veel nodig om te scoren. Tolu (Arokodare, nvdr.) was ook niet in z’n beste doen door die botsing met Jackers, dus dat is een klein excuus dat we kunnen inroepen, maar ik ben vooral blij dat hij ok is. Toen hij zo vreemd tegen de grasmat viel, schrok ik even heel erg, maar in de kleedkamers na de wedstrijd leek hij ok.”

“De kloof tussen de top drie en de nummers vier tot zes lijkt nu helaas definitief gemaakt. Het enige wat we nu nog kunnen doen is proberen om zoveel mogelijk punten te pakken. We geven ons niet gewonnen tot de allerlaatste match gespeeld is. De stand wordt elke week opnieuw door elkaar geschud, dus wie weet wat er nog mogelijk is. Wij blijven het match per match bekijken en willen nog steeds elke partij winnen. Europa blijft ons doel.”

Door Mathias Vranckx

Mathias Vranckx

Vandevoordt: “Ik riep away naar McKenzie”

“Dit komt heel hard aan. En helaas, doet het dat niet voor het eerst. Het doet me jammer genoeg spontaan een beetje terugdenken aan de match van een paar dagen geleden in Brugge. Daar werden we al met 4-0 huiswaarts gestuurd en nu pakken we nog eens drie tegendoelpunten. Zij scoren ook hier in ons eigen stadion weer driemaal uit vier kansen. Dat is een kwaliteit, maar dat maakt het voor ons uiteraard niet minder pijnlijk.”

“Het wordt dan nog dubbel zo pijnlijk wanneer McKenzie net voor de 0-1 plots z’n hoofd introk. Eerlijk? Ik schrok me een hoedje. Ik riep nochtans “away”. Maar hij moet me verkeerd begrepen hebben. Er is natuurlijk altijd een hels lawaai in het stadion, dus dan kunnen zulke helaas fatale misverstanden gebeuren.”

“Dan nog vind ik het onaanvaardbaar dat we door zo’n voorval heel onze match naar de vaantjes laten helpen. Je kan even van slag zijn. Dat was ik ook, maar na de 0-1 verdween het tempo stelselmatig uit de wedstrijd. We zijn er na die openingstreffer niet meer in geslaagd om het Club Brugge heel moeilijk te maken, en dat vind ik heel jammer.”

Bye-bye titel

“Het is nu eenmaal een periode van ups en downs. Dat maken we eigenlijk al het hele seizoen mee. Voor de play-offs schreven vele mensen ons al af. Dan beginnen we de eerste vier wedstrijden van die Champions’ Play-off nagenoeg perfect en nu druip je weer af met een erg magere nul op zes waardoor de titel zo goed als buiten handbereik is. Zeg nooit nooit. In voetbal kan alles, maar het wordt heel moeilijk.”

“Het enige wat we nu kunnen doen is de rug heel snel rechten. Twee keer zo’n grote nederlaag moeten verwerken, dat is voor niemand leuk. Niet voor ons, de spelers, maar al zeker niet voor de supporters. We spraken net met hen na de match en ze hebben volkomen gelijk. Het enige wat we nu kunnen en moeten doen is vechten voor onze clubkleuren zodat we de volgende match winnend kunnen afsluiten. En ik kan hen beloven dat we ons truitje zeker nat gaan maken.”

Door Mathias Vranckx

Mathias Vranckx

Vanaken: “Dat is te gek voor woorden”

“Afgelopen woensdag was het anders. Toen waren wij veel beter dan Racing Genk. Hier op Genk hadden we het veel moeilijker. Dit is verre van onze beste match in deze play-off-campagne. Zij speelden thuis en kwamen veel kwieker voor de dag.”

“Het is onze efficiëntie die hier het verschil maakt. We maakten nagenoeg al onze kansen onmiddellijk af. We komen in de eerste helft nochtans via een gelukje op voorsprong, maar dat is typisch. Op de momenten dat je in een goeie flow zit en veel punten pakt, zit meestal alles mee. Dat was hier weer het geval. Er gebeurt een misverstand tussen McKenzie en Vandevoordt waardoor de 0-1 op het bord komt.”

Belangrijke momenten

“Daarna beginnen we dan logischerwijs wat bevrijder te voetballen en scoren we nog tweemaal uit evenveel kansen. En dat net op de zeer belangrijke momenten. Dan kan je zeggen dat we op de goeie weg zijn, maar ik zie dat toch een beetje anders. We moeten streng blijven voor onszelf en ook zien dat we in die tweede helft veel te veel en te makkelijk balverlies leden.”

“Maar eens die 0-3 dan op het bord staat weet je dat de wedstrijd over is. Racing Genk legde ons vanaf toen ook niet al te veel meer in de weg. Ik denk dat ze in de tweede periode ook nog amper gevaarlijk geweest zijn. Er was nog een goed schot van El Khannouss, maar dat was het dan ook.”

10-0

“Profvoetbal draait nu eenmaal om je momenten pakken. Dat we over de laatste drie wedstrijden bekeken met 10-0 van Racing Genk winnen, dat is inderdaad te gek voor woorden. In de reguliere competitie kwamen we hier ook met 0-3 winnen, maar ook toen waren we gewoon uiterst efficiënt. We hebben hen hier nooit compleet weggespeeld. Dat is de verdienste van Racing Genk.”

“Vijf weken geleden gaf niemand ons maar de minste kans. We stonden maar liefst twintig punten achter op Union, dus ergens mogen we de halvering van de punten dankbaar zijn, maar je ziet hoe snel het kan keren. Plots doen we vol mee voor de titel. Zonder die halvering hadden we uiteraard nooit meer een kans gemaakt, maar je moet het toch maar doen. Zestien op achttien pakken, dat is en blijft een prachtige reeks.”

Finale Conference League

“We gaan nu proberen om deze winning streak zo lang mogelijk vast te houden. We kijken met veel vertrouwen naar onze wedstrijd in de halve finale van de Conference League tegen Fiorentina uit. Dat wordt echt een geweldige uitdaging. Het is meer dan dertig jaar geleden dat een Belgische club dit nog bewerkstelligde, dus daar zijn we al heel fier op, maar uiteraard willen we meer. Nu we zo dicht bij die finale staan, gaan we voor het allerhoogste.”

Fiorentina speelde begin dit seizoen al tegen Racing Genk in diezelfde Conference League. Als ik het me goed herinner eindigde het in Genk op een gelijkspel en ging Genk daar op het laatste nippertje de boot in. Ergens is dat wel een maatstaf. Het lag toen al kort bij mekaar tussen Racing Genk en Fiorentina, dus wij geloven zeker in onze kansen.”

Door Mathias Vranckx

Mathias Vranckx
0-3. Een tweede afstraffing in een paar dagen tijd voor Racing Genk. Deze gaat serieus pijn doen. De titelambities van de Limburgers mogen definitief de koelkast in. 
Mathias Vranckx
Bangoura gaat z'n kans, maar daar is alles mee gezegd. 
Mathias Vranckx
We krijgen nog minstens zes minuten extra tijd. 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
El Khannouss met een wanhoopspoging. Jackers pakt eenvoudig. De wedstrijd bloedt langzaam dood. 
Mathias Vranckx
Kayembe houdt De Cuyper af en stift de bal nog voor. Zeqiri kopt tegen de paal. 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
0-3 Thiago! Racing Genk is het noorden kwijt. Onyedika mag vanuit het middenveld zomaar een lange bal in de rug van de twee Genkse centrale verdedigers leggen. Vetlesen legt nog af voor Thiago en die laatste kopt het leer onhoudbaar tegen de touwen. 
Mathias Vranckx
0-2 Vetlesen! Sabbe houdt langs de rechterflank McKenzie uitstekend af en legt dan ook nog meer dan behoorlijk achteruit op Vetlesen. De Noor blijft kalm en legt de bal droog in het verste hoekje weg. Over en out voor Racing Genk?
Mathias Vranckx
Aangeboden door onze partners