Manon De Roey.© Getty Images via AFP

Golf Ladies European Tour

Golfspeelster Manon De Roey uit Schilde na winst in South African Women’s Open: “Omstandigheden waren allesbehalve makkelijk”

Manon De Roey heeft de South African Women’s Open aan haar palmares toegevoegd. Voor de 32-jarige golfspeelster uit Schilde is dit, na de Aramco Team Series in Bangkok (2022), haar tweede zege op de Ladies European Tour.

Christian Ceuterick

LEES OOK. Antwerpse glorie op Ladies European Tour golf: Manon De Roey degradeert de tegenstand en pakt eindzege in Zuid-Afrika

LEES OOK. Antwerpse Manon De Roey verstevigt leidersplaats in Zuid-Afrika en kan zondag tweede titel op palmares schrijven

LEES OOK. Straffe Antwerpse kost op Ladies European Tour: Manon De Roey verovert leiding in South African Women’s Open

vier dagen lang speelde Manon De Roey de pannen van het dak in het Zuid-Afrikaanse Sommerset West. Halfweg de South African Women’s Open telde de 32-jarige golfspeelster uit Schilde al drie slagen minder dan haar naaste achtervolgster, na ronden in 69 en 67 slagen. Daarna bleef De Roey de tegenstanders overvleugelen en pakte ze met een totaal van 14 onder par en vier slagen verschil haar tweede titel op de Ladies European Tour. “Deze titel betekent veel voor mij”, opende Manon De Roey nadat ze een verplichte champagnedouche had ondergaan.

“Deze titel betekent veel voor mij. Het was een van mijn doelen dit jaar om een toernooi op mijn naam te schrijven”

Manon De Roey

Golfspeelster uit Schilde

“Het was een van mijn doelen dit jaar om een toernooi op mijn naam te schrijven”, ging Manon verder. “Dat is nu bij deze gelukt en ik kan alleen maar terugkijken op een heel consistente vierdaagse.” Toch waren de omstandigheden aan de andere kant van de aardbol allesbehalve makkelijk. Stevige wind maakte het spelen een pak moeilijker. “Dat was op zich geen verrassing voor mij en het geeft me ook het nodige vertrouwen. Soms leek het er wel op dat de wind van alle kanten leek te komen. Maar ik heb er mijn voordeel uit gehaald door mijn balvlucht eraan aan te passen en zo van de wind gebruik te maken.”

Uitzonderlijke prestatie

Hoe uitzonderlijk de prestaties zijn van de gewezen Golf Vlaanderen-topsportstudente, blijkt uit haar statistieken: ze putte 23 birdies weg tijdens de eerste 54 holes. “Ik werk heel hard aan het putten. Het is ook misschien wel het belangrijkste onderdeel van het golf, want zo kan je scoren”, aldus De Roey. Aan de zege houdt Manon De Roey een cheque van 48.000 euro over en zo wipt ze in de verdienerslijst van plaats acht naar de tweede positie. Ook bevestigt ze dat ze na de Olympische Spelen in Tokio klaar is voor een nieuwe olympische deelname in Parijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten