Pukkelpop laat festivalgangers keuze tussen betalend en gratis kamperen en voert afvalwaarborg in

© DBA

Festivalgangers hebben dit jaar de keuze tussen gratis en betalend kamperen op Pukkelpop. Wie dichtbij het festivalterrein wil slapen, betaalt daarvoor bij. Nog nieuw is de afvalwaarborg die de Pukkelpoppers kunnen krijgen.

Guy Stevens

De organisatie van Pukkelpop maakte vrijdag de ticketprijzen voor het festival bekend: voor een dagticket betaal je 100 euro, voor een combiticket 205. De prijs van eet- en drankbonnen blijft ongewijzigd op 50 euro voor 20 stuks in voorverkoop van 15 euro voor 5 op het festivalterrein.

25 euro

Voor festivalgangers zijn er dit jaar enkele nieuwigheden. Zo hebben ze nu de keuze tussen gratis en betalend kamperen. Camping Relax, de gratis camping, ligt op wandelafstand van het terrein en er rijden ook shuttlebussen naartoe. Wie 25 euro betaalt, krijgt toegang tot Camping Chill.

“Camping Chill wordt betalend maar gratis kamperen kan uiteraard nog steeds”, zegt Pukkelpop-woordvoerder Frederik Luyten. “Camping Relax blijft gratis en heeft net dezelfde faciliteiten als Camping Chill, alleen de wandelafstand is wat groter. Bovendien rijden er op regelmatige tijdstippen gratis festivalshuttles van en naar het festivalterrein.”

Afvalwaarborg

Nog nieuw is de afvalwaarborg. “De jaarlijkse afvalberg op de kampeerterreinen blijft, ondanks alle campagnes, de achilleshiel van zowat alle grote Europese festivals”, zegt Luyten. “In het kader van verdere afvalsensibilisering voeren we vanaf dit jaar een afvalwaarborg in voor kampeerders: een Recycling Deposit. Deze Recycling Deposit bedraagt 10 euro en kan op eenvoudige wijze integraal worden gerecupereerd.”

Concreet zit het zo: aan het begin van het festival haal je op de camping vuilniszakken. Om sorteren aan te moedigen, krijg je 10 euro terug als je bij het vertrek die vuilniszakken weer gaat afgeven.

De ticketverkoop start op woensdag 28 maart om 13 uur. Er zijn al bijna 100 namen van de line-up bekend, met onder meer Kendrick Lamar, The War on Drugs, Arcade Fire, Dua Lipa, Imagine Dragons en Oscar and the Wolf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen