De Desselse Foorloop is al jaren een begrip in de streek.© Gemeente Dessel

Dessel-centrum gaat dicht voor alle verkeer tijdens de Desselse Foorloop

Dessel -

Het centrum van Dessel wordt tijdens het Pinksterweekend ingepalmd door Sinksenkermis. Dit heeft een impact op het verkeer in het dorpscentrum.

Tijdens het oprijden van de kermis, op donderdag 16 mei van 17 uur, is alle verkeer verboden vanaf het kruispunt N18-Markt tot het kruispunt Kolkstraat-Netestraat. Er zal een wachtzone gecreëerd worden voor de kermiswagens door middel van een parkeerverbod in de Kolkstraat. Nadien is verkeer van voertuigen op het Marktplein, Markt tot Pastorijstraat en het Lorzeplein verboden tot en met dinsdag 21 mei om 12 uur.

De Turnhoutsebaan wordt verkeersvrij gemaakt vanaf de Hofstraat tot het kruispunt Hannekestraat/Molsebaan. In Hannekestraat en Kwademeer is alleen plaatselijk verkeer toegelaten vanaf zaterdag 18 mei om 12 uur tot en met maandag 20 mei. Van zaterdagmiddag tot dinsdag om 12 uur is alle verkeer van voertuigen verboden op Markt, vanaf Molsebaan en Kolkstraat tot nummer 5 en in de Lorzestraat vanaf Kolkstraat tot aan woning met huisnummer 5. Hier geldt ook een parkeerverbod.

Parcours verkeersvrij

Op maandag 20 mei tussen 13.30 en 17.30 uur wordt het volledige parcours van de Desselse Foorloop en de tussenliggende straten volledig verkeersvrij gemaakt. Er wordt ook een parkeerverbod ingetseld in de Lorzestraat tot aan de Gildestraat en in de Kolkstraat tot de Netestraat vanaf 8 tot 18 uur.

Een omleiding voor het wegverkeer van Mol richting Witgoor en omgekeerd zal georganiseerd worden via Molsebaan (N18) en Lukasstraat. Deze omleiding gaat in vanaf zaterdag 18 mei 2024 om 12 uur en blijft van kracht tot dinsdag 21 mei om 12.00 uur.

Een omleiding voor het wegverkeer van Mol richting Retie en omgekeerd zal georganiseerd worden via Broekstraat, Kattenberg en Bleekstraat vanaf zaterdag 18 mei om12 uur tot maandag 20 mei om 23 uur. (af)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Kempen