© Joren De Weerdt

Reynaers neemt Zwitserse fabrikant van raamprofielen over: “We kunnen samen verder groeien”

Reynaers Group uit Duffel, actief in aluminium ramen, neemt Forster Profilsysteme over, een Zwitserse ontwikkelaar van profielen. De nieuwe partner heeft 210 mensen in dienst en blijft onafhankelijk werken. Het is wel de bedoeling dat beide bedrijven elkaars groei gaan versterken.

ph

Reynaers Group neemt het Zwitserse bedrijf over van de Arbonia Group. De overname is het resultaat van een strategische beslissing om zowel Reynaers als Forster te versterken en zal ervoor zorgen dat beide bedrijven hun leidende positie in de bouwmarkt voor respectievelijk aluminium- en staaloplossingen kunnen verstevigen. Forster Profilsysteme en Reynaers Aluminium zullen onafhankelijk blijven werken en als afzonderlijke entiteiten deel uitmaken van Reynaers Group. Ze blijven allebei producten en diensten leveren binnen hun eigen markt.

Swiss made

Forster Profilsysteme werd opgericht in 1874 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van kwaliteitsvolle profielsystemen in staal en roestvrij staal voor deuren, ramen en gevels. Het merk Forster wordt internationaal geprezen vanwege zijn performante en kwalitatieve oplossingen op het gebied van veiligheid en brandwerendheid. Vanuit de 14.000 m² grote productievestiging in het Zwitserse Arbon worden profielen geleverd aan klanten in de hele wereld. De Forster Group heeft naast zijn hoofdzetel in Zwitserland nog regionale kantoren in 11 landen en stelt 210 mensen tewerk.

“De leidende positie van Forster in de ontwikkeling en productie van kwaliteitsvolle profielsystemen in staal en roestvrij staal is een mooie aanvulling op de leidende positie van Reynaers op het gebied van aluminiumoplossingen,” zegt Martine Reynaers, CEO van Reynaers Group.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER