© Kristof Vadino

Antwerpse jongeren roepen op om vanmiddag te verzamelen voor klimaatmars Operaplein-Groenplaats

Zes Antwerpse scholen hebben de krachten gebundeld en vanuit Youth For Climate Antwerpen opgeroepen om vanmiddag om 14u te verzamelen aan het Operaplein. “Wie naar Brussel gaat, kan op de Groenplaats aansluiten”, zegt Warre Germis.

kvh

Vorige week donderdag organiseerde een vijftal leerlingen van het Koninklijk Lyceum Groenhout een klimaatactie op de Groenplaats. Terwijl Youth For Climate in Brussel 12.500 scholieren op de been had weten te brengen, verzamelde een honderdtal scholieren op de Groenplaats. Aansluitend werd een delegatie op het kabinet van sp.a-schepenen Tom Meeuws en Jinnih Beels ontvangen, bevoegd voor milieu en onderwijs.

“Zij hebben ons uitgenodigd om samen met leerlingen van alle Antwerpse scholen mee te werken

© Alexander Meeus

aan het nieuwe klimaatplan voor Antwerpen”, zegt Warre Germis van het Koninklijk Lyceum Groenhout. “We hebben intussen onze kerngroep van Groenhout uitgebreid met leerlingen van het Koninklijk Lyceum Antwerpen, het Koninklijk Atheneum Berchem, De Es, Hibernia en het Xaveriuscollege. Het is de bedoeling ons netwerk nog verder uit te breiden. Daarom hebben we samen een filmpje gemaakt waarin we zo veel mogelijk Antwerpse scholieren oproepen om vandaag mee actie te voeren in Antwerpen. Ook van beroeps-, kunst- en technische scholen. We plannen onze actie in de namiddag omdat veel scholen dan minder lesuren hebben en om degenen die naar Brussel trekken de kans te geven zich aan te sluiten.”

Van Opera naar Groenplaats

De leerlingen verzamelen om 14u aan het Operaplein en trekken dan in stoet naar de Groenplaats. Daar worden ze onder meer toegesproken door UA-klimaatexpert Ivan Janssens. “Hij zal een toelichting geven met feiten en cijfers over het klimaat. Op die manier willen we onze directies overtuigen van het educatieve belang van onze actie. Beter dan er een strijdpunt van te maken, moet klimaat worden gezien als een leerproces.”

Of de scholieren zondag ook meestappen in de klimaatmars in Brussel? “Natuurlijk, zondag zullen we ons met ons netwerk van Youth For Climate Antwerpen massaal bij de andere scholieren voegen!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER