© vtm

Ben Segers terug naar 1986: “Mijn vader kwam de uitslag van de Rode Duivels fluisteren in mijn kamer, ’s nachts”

Alle registers worden opengetrokken wanneer acteur Ben Segers (44) in Groeten Uit teruggaat naar 1986, het jaar waarin hij twaalf was: de Zwan-worsten belanden in het frietvet, de Macintosh-computer wordt opgestart en er wordt getafeltennist op leven en dood.

tom de leur

VTM flitst Ben Segers terug met zijn vriendin Lenny, dochters Cato (15) en Marilou (13) en zoontje Gène (3). Als twaalfjarige was Ben Segers keihard bezig met televisie en film. Zijn held was acteur Jaak Van Assche, die politieman Gerard speelde in de VRT-reeks Het Pleintje. “Dat vonden mijn dochters een verschrikkelijk traag programma, echt prehistorisch. Dan viel de Amerikaanse reeks Family Ties met Michael J. Fox bij hen beter in de smaak. We hebben ook een stukje van The A-Team gezien.”

© Groeten Uit

Als tiener schreef Segers al scenario’s voor kortfilms. Zijn vader mocht dan filmen. “Mijn broers en zussen speelden mee, net als mijn neven en nichten. Het begon wel een dure hobby te worden, want al die pellicule moest worden ontwikkeld. Voor dit programma heb ik met de kinderen een filmpje gemaakt in het misdaadgenre.”

Fluisteren in slaapkamer

Het jaar 1986 blijft natuurlijk legendarisch door de sterke prestatie van de Rode Duivels op het WK voetbal in Mexico. De wedstrijden die ’s nachts werden uitgezonden, kreeg de kleine Ben Segers niet te zien. “Dat mocht niet van mijn vader. Na de match kwam hij wel even de einduitslag fluisteren in de kamer, daar moesten we het mee doen. Ik speelde zelf voetbal, maar niet bij een club. Ik denk dat ik één maand bij Verbroedering Arendonk heb gespeeld, maar die harde wereld strookte niet met het voetbal in mijn fantasiewereld. Ik speelde liever thuis tegen een muur. Ik speelde álle 22 spelers én commentator Rik De Saedeleer”, aldus de Kempenaar.

© Groeten Uit

Eén voordeel had die terugkeer naar 1986 wel: Ben Segers moest zijn smartphone afgeven. Volgens zijn dochters was dat nodig, want de acteur zou verslaafd zijn. Segers werd zelfs gefopt door het VTM-programma Hoe Zal Ik het Zeggen? dat zijn smartphone liet ‘ontploffen’ om hem duidelijk te maken dat hij écht te veel tijd aan het toestel besteedt. “Zó verknocht ben ik niet aan die smartphone, hoor, dat is een beetje opgeblazen. Ik had er geen enkele moeite mee om mijn smartphone voor dit programma opzij te leggen, het was zelfs aangenaam.”

© Groeten Uit

In maart hervat Segers de opnames van de Vier-reeks #hetisingewikkeld, dit voorjaar is hij ook in het derde seizoen van de serie Auwch op Vier te zien. “En half mei beginnen we met het vijfde seizoen van De Zonen van Van As.”

Groeten Uit, om 20.35u op VTM