Veel moderne smartphones kunnen wel tegen een plons. Maar hoe lang en hoe diep?
Volledig scherm
Veel moderne smartphones kunnen wel tegen een plons. Maar hoe lang en hoe diep? © Unsplash

Dit zijn de beste waterdichte smartphones van het moment

MultimediaWanneer je een smartphone van een paar honderd euro mee op vakantie neemt, wil je natuurlijk vermijden dat die sterft door een onverhoedse plons in het zwembad of in de zee. Veel modellen beweren tegenwoordig waterdicht te zijn, maar exact hoé waterdicht, daar zijn behoorlijk wat gradaties in.

13 reacties

  • Serge de saegher

    5 jaar geleden
    je moet echt dom zijn om een smartphone aan de rand van het zwembad vijver of ligbad te gebruiken logischerwijs is dit te vermijden om niet de kans te hebben dat hij in het water beland en heb je bijgevolg geen zakje nodig dat is meteen goed voor het milieu
  • Kris Keerstok

    5 jaar geleden
    Jon Stevens, Iphone blijft weliswaar nooit hangen...Ik doe er alles mee.Kwaliteit betaal je.Andere goedkopere toestellen zijn helaas ook minder waard. Ik heb de mijne al 6 jaar.
  • Jan Kerkhof

    5 jaar geleden
    Waarom moet een gsm waterdicht zijn? Als ik op vakantie ben kom ik soms onverwacht in "natte omstandigheden" terecht, en dan heb ik liever een gsm die na een gedwongen bad gewoon zijn ding blijft doen dan een die ter plekke overlijdt...
  • eric debanne

    5 jaar geleden
    Jon stevens. :ik geef u 200% meer dan gelijk met u analyse
  • eric debanne

    5 jaar geleden
    Ik dacht dat een gsm of een smarphone om te bellen,sms,foto's ..? .wat voor nut dat hij waterbestendig is ...! 1000 euro en meer ...je moet serieus blijven eh !