© Getty Images

Schalke 04 is mathematisch zeker van behoud in tweede klasse: team van Karel Geraerts klopt rode lantaarn

Schalke 04 voetbalt met zekerheid ook volgend jaar in de Duitse tweede klasse. Met een zege (0-4) tegen rode lantaarn VfL Osnabrück op de op twee na laatste speeldag onloopt de ploeg van trainer Karel Geraerts de degradatie nu ook mathematisch.

Belga
Bron: BELGA

De traditieclub uit Gelsenkirchen rondt dankzij de overwinning de kaap van veertig punten en klimt naar de elfde plek in het klassement, waar het uit de gevarenzone is. De kloof met Wehen, als nummer zestien de eerste ploeg onder de degradatiestreep, bedraagt op twee speeldagen van het einde acht punten. 

Ondanks de redding zal men in Schalke niet van een geslaagd seizoen spreken. De club van Geraerts en sportief directeur Marc Wilmots droomde ervan terug te keren naar het hoogste Duitse voetbalniveau nadat het vorig jaar uit de Bundesliga tuimelde, maar moet zich in plaats daarvan opmaken voor nog minstens een seizoen in de tweede divisie.

Of Karel Geraerts, die in oktober vorig jaar naar Schalke trok, ook volgend seizoen nog aan het roer staat bij de Duitse traditieclub is nog onzeker. “Ik heb nog een contract voor een seizoen, maar het afgelopen seizoen is er ook veel gebeurd. Eerst moeten wij ons nu verzekeren van het behoud en daarna moeten we allemaal een correcte analyse maken”, liet Geraerst eind april nog optekenen tijdens een persmoment.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer