Champions’ Play-off

Anderlecht herovert leidersplaats in Jupiler Pro League

© BELGA

Anderlecht heeft zaterdagavond op de achtste speeldag in de Champions’ Play-off met 2-1 nipt gewonnen van KRC Genk. Daardoor wippen de Brusselaars in de stand (voorlopig) over Club Brugge naar de leiding.

belga

Na een krappe overwinning tegen KRC Genk zaterdagavond komt Anderlecht in de Jupiler Pro League op 46 punten, een meer dan Club. Blauw-zwart speelt maandagavond de topper tegen kersvers bekerwinnaar Union Sint-Gillis, derde met 42 punten. Zondag is er eerst het duel tussen hekkensluiter Antwerp (29 punten) en Cercle Brugge (33 punten), dat de vierde plaats van Genk (34 punten) in het vizier heeft.

Bij Anderlecht kreeg Yari Verschaeren zaterdagavond, na heel wat blessureleed, zijn eerste basisplaats sinds begin maart en hij bedankte coach Riemer daarvoor met een knap doelpunt net voor de rust. De paars-witte nummer 10 krulde het leer vanaf de rand van de zestien fraai voorbij een kansloze Vandevoordt en scoorde zo zijn eerste competitiegoal van het seizoen. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg, dat de meeste kansen had.

Genk zit al enkele weken in woelig vaarwater met tegenvallende resultaten en daar kwam donderdag het vertrek van coach Wouter Vrancken (op weg naar AA Gent) bovenop. Assistent Domenico Olivieri neemt voorlopig de honneurs waar. Hij zag zijn team een verdienstelijke eerste helft spelen, al ontbrak de efficiëntie voor doel.

Genk moest na de pauze op zoek naar de gelijkmaker maar het was Anderlecht dat via Stroeykens bijna opnieuw scoorde. Na fraai samenspel raakte die rond het uur het doelhout. Voor Genk was het echter uitstel van executie want in de 70ste minuut maakte Kasper Dolberg er na een technisch hoogstandje toch 2-0 van.

Genk lag tegen het canvas maar schijnbaar vanuit het niets scoorde Tolu plots de aansluitingstreffer. Hij buffelde een voorzet van El Ouahdi voorbij een verbouwereerde Schmeichel. Zo werd het nog een spannende slotfase in het Lotto Park, maar een bibberend Anderlecht hield stand.