Thaisa Van Bogaert (36) en Hakim Zahar (32) openen dit weekend hun nieuwe gastrobar, La Perle Du Goût. © RR

Nieuwe gastrobar La Perle Du Goût opent de deuren: “Eén keer per maand organiseren we een oesternamiddag”

BrasschaatIn het centrum van Brasschaat openen Thaisa Van Bogaert (36) en Hakim Zahar (32) hun gastrobar La Perle Du Goût, waar je terechtkan voor sharing food, exotische cocktails en verfijnde wijnen. “We willen de sfeer van Saint-Tropez naar hier halen”, zeggen ze.

Het idee voor La Perle Du Goût ontstond uit de passie van Thaisa en Hakim voor smaak, gezelligheid en de mediterrane levensstijl. “Afgelopen zomer zaten we in Saint-Tropez een cocktail te drinken met wat sardientjes, stokbrood en citroen”, vertelt Thaisa. “Er hing een ontspannen sfeer, en toen dachten we: eigenlijk missen we zoiets bij ons in de streek. Een plek waar je op je gemak iets kunt drinken, een klein hapje kunt eten en desnoods nog iets kunt bijbestellen, zonder dat je daarvoor per se naar een tapasbar moet.”

Om die ontspannen beleving te garanderen, kozen Thaisa en Hakim bewust voor een beperkt aantal zitplaatsen, 40 in totaal, en werken ze zonder dubbele reserveringen. “Zo kunnen mensen blijven tafelen zonder dat ze na een bepaalde shift moeten vertrekken”, legt Hakim uit. Hij is al jaren kok en heeft in verschillende restaurants in Brasschaat gewerkt. Thaisa, leerkracht van beroep, zal haar nieuwe rol in de gastrobar combineren met het lesgeven.

Culinaire wereldreis

“Alles wordt in sharing-formule aan tafel gebracht”, legt Hakim uit. “Het is de bedoeling dat mensen gewoon zitten en kijken waar ze zin in hebben.” Tijdens de lunch werken ze wél met een klassiek lunchmenu. Naast Franse invloeden serveert La Perle Du Goût ook gerechten uit de Noord-Afrikaanse, Japanse en Belgische keuken. “We willen mensen meenemen op een culinaire wereldreis”, zegt Thaisa.

Voor de toekomst hebben ze al heel wat in gedachten. “We willen iedere maand op zondagmiddag een oesternamiddag organiseren en ’s avonds in de tuin live jazzbands laten spelen”, vertelt Thaisa. “Dat laatste staat op de planning voor de zomer.”

La Perle Du Goût opent op vrijdagavond 31 januari aan de Veldstraat 7 in Brasschaat. Daarna is de gastrobar open op maandagavond vanaf 18 uur. Op dinsdag, donderdag en vrijdag is er lunch van 12 uur tot 14 uur en diner vanaf 18 uur. Op zaterdag is de zaak open vanaf 16 uur.

Voor meer informatie: www.laperledugout.com