© Isosport

KV Mechelen verkoopt zijn vel duur, maar verliest waardoor AA Gent zeker is van winst in de Europe Play-offs

Met nog drie speeldagen te gaan is het doek over de Europe Play-offs gevallen. In een match van alles of niets voor KV Mechelen trok AA Gent aan het langste eind met 2-4. De Kakkers werden niet beloond voor hun sterke eerste helft en zagen bovendien Bassette uitvallen met een hamstringletsel.

Diederik Geypen

Een goeie eerste helft spelen, daaruit twee goals puren en toch met een achterstand gaan rusten. Malinwa had redenen om te sakkeren in de kleedkamer.

Ook Bassette vloekte, maar dan om de hamstringblessure die hij opliep in een sprintduel met Watanabe. Einde wedstrijd voor de huurling van Caen en mogelijk ook einde seizoen.

© BELGA

Het plan Bassette viel na een kwartier al in het water. Hasi, die voor dezelfde elf starters als vorige week had gekozen, moest zo Slimani vroegtijdig brengen. Een wissel die onmiddellijk vruchten afwierp. Na een luchtduel tussen de Algerijn en Torunarigha belandde het leer bij Hairemans. Met zijn linker duwde hij, zoals alleen Geoffke Deurne-Noord dat kan, de 1-0 binnen.

Gent stelde er tot dan niet veel tegenover. Garananga was gelukkig voor de Buffalo’s in een gulle bui. Toen de Zimbabwaan een hoge bal verkeerd inschatte, strafte Fernandez zijn foutje genadeloos af.

Het ging aardig op en neer, zowel op het veld als op het scorebord. Slimani kopte de 2-1 binnen – Mrabti met zijn tweede assist van de avond. Aan de overkant hinderde opnieuw Garananga doelman Thoelen, waardoor Mitrovic kon profiteren.

© Isosport

De Kakkers gingen tevergeefs verhaal halen bij scheidsrechter Boterberg. Op de koop toe slikten ze voor de pauze nog een derde tegentreffer. Tissoudali met de twintigste Gentse goal in deze play-offs. Alwéér ging er Mechels balverlies aan vooraf.

In de tweede helft gebeurde er gek genoeg nog bitter weinig. Een kopballetje van Mitrovic, kort na de rust, dat de doelpaal likte, gevolgd door het grote niets. Bij Mechelen leek de energietank na een intense eerste helft leeg. Voor de bezoekers was er geen haast om een vierde doelpunt te maken.

Hasi probeerde met Bafdili en Pflücke weer leven in de brouwerij te krijgen, maar het was een andere invaller, met name de wederoptredende Hjulsager, die de beslissende 2-4 in doel krulde. Met nog drie speeldagen te gaan is AA Gent zeker van winst in de Europe Play-offs.

© BELGA

MEER OVER KV Mechelen