De reeks kan al ruim 2 jaar online bekeken worden, maar werd gisterenavond voor het eerst uitgezonden op VRT CANVAS.
Foto: VRT

Al 542.671 mensen keken naar eerste aflevering 'Het proces dat niemand wou' op VRT CANVAS

‘Het proces dat niemand wou’, de docureeks waarin 8 vrouwen getuigen over grensoverschrijdend gedrag door televisiemaker Bart De Pauw - heeft tot nu toe al 542.671 kijkers gehaald. Dat meldt de communicatiedienst van de VRT. Dat is ruim dubbel zoveel als wat VRT CANVAS normaal in datzelfde slot op woensdag haalt.

Voor de duidelijkheid: mensen die de eerste aflevering van de docureeks uitgesteld gekeken hebben of via de app VRT MAX gekeken hebben, zijn nog niet bij de huidige cijfers geteld. Verwacht wordt dat het kijkcijfer de komende dagen nog zal toenemen. 

Afgelopen week was er veel te doen rond de docureeks van Tess Uytterhoeven over de zaak tegen televisiemaker Bart De Pauw. Eerder had VRT-ceo Frederik Delaplace beslist om de uitzending, die gepland stond op 20 maart, voor onbepaalde tijd uit te stellen, omwille van verzoeningsgesprekken tussen De Pauw en de slachtoffers. Die beslissing lokte een stortvloed aan kritiek uit.

Dinsdag kwam dan toch de beslissing om de eerste aflevering uit te zenden. Delaplace gaf toe "een grote inschattingsfout" gemaakt te hebben en koppelde daar "uitdrukkelijke excuses" aan.  "Die deuk in het wederzijds vertrouwen hadden we kunnen vermijden. We hadden onze beslissing veel beter moeten duiden en we hadden de slachtoffers in deze zaak sneller en beter moeten betrekken", klonk het toen.

De docureeks 'Het proces dat niemand wou' staat al sinds 2021 op het streamingsplatform Streamz. De eerste aflevering werd gisteren voor het eerst uitgezonden op VRT CANVAS.

Meest gelezen