© Koen Luts

Brandweer blust brand bij bedrijf aan afrit E314 in Lummen

Lummen -

Bij het bedrijf Office 26 op het industrieterrein aan de afrit van de E314 in Lummen is zaterdagnamiddag een brand uitgebroken. Een grote elektriciteitskast vatte vuur en het gebouw met drie verdiepingen liep veel rookschade op.

Koen Luts

Het bedrijf met instapklare kantoren vanaf 500 m² ligt tussen de Bosstraat en de Ringlaan. Om 15.30 uur kreeg de brandweer Zuid-West Limburg de oproep binnen. “Het was de eigenaar van het bedrijf die een brandmelding had ontvangen en dadelijk ter plaatse was. Hij verwittigde de hulpdiensten”, zegt kapitein Bert Ceyssens. “Op het gelijkvloers stond een elektriciteitskast van 2 op 1 meter in brand. Die grote kast is volledig uitgebrand. Het vuur had zich ook verspreid in de aanpalende ruimte en dat lokaal brandde volledig uit.”

“Vanuit Herk-de-Stad en Beringen rukten we uit met de grote middelen: twee pompwagens, een ladderwagen en een tankwagen, goed voor 22 brandweermannen. We hebben de brand zo snel mogelijk bestreden. Nadat het vuur gedoofd was, merkten we op dat er zich heel veel rook in het gebouw had verspreid. Tot iets over 17 uur hebben we het bedrijf, dat drie verdiepingen telt, verlucht. We hebben heel wat ramen opengezet en gebruikten binnen een ventilator en eentje voor de ingang van het gebouw.”

Branddetectiesysteem

“In de grote kelder van het gebouw werd er geen rookschade vastgesteld omdat die ruimte goed afgesloten was. Ook nu weer werd duidelijk dat een goed branddetectiesysteem erg belangrijk is. Wanneer we enkele jaren geleden bij een brand arriveerden, sloegen de vlammen dikwijls al uit het dak. Dankzij de brandmelders die ook in de gewone huizen erg belangrijk en niet duur zijn, worden we minder geconfronteerd met verwoestende branden”, besluit kapitein Ceyssens.

Anderhalf uur nadat de brand was ontstaan, hing er binnen en rond het bedrijf nog een sterke brandgeur. Nadat de brand was geblust kwam er ook een decontaminatiecontainer ter plaatse zodat de brandweermannen zich ter plaatse konden omkleden.

De stroomkast brandde volledig uit.© Koen Luts

© Koen Luts

© Koen Luts

© Koen Luts

© Koen Luts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer