© WF

© wf

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Désir proef je met plezier

Dorst?

Kristin Matthyssen

Schepen Joris Geens (CD&V) en burgemeester Luc Van Hove (CD&V) keurden donderdag voor de gemeenteraad de nieuwe amberkleurige tripel Désir van Vinnie Michiels, uitbater van De Proeverij en bieradept. Het gaat om een verfijning van Michiels’ recept van vijf jaar geleden, dat hij nu bij brouwerij Pirlot in Zandhoven laat brouwen.

Flesjes Désir zijn te koop bij drankenhandel Willems in Grobbendonk en in De Proeverij in Zandhoven, het proeflokaal van brouwerij Pirlot. Je kan het nieuw streekbier ook drinken in ’t Croonhof in Zandhoven en in De Stroopop in Halle. Op het etiket staat een oude bomma. Of dat niet wat haaks staat op het woord 'Désir'? "Vroeger werd bier vaak gebrouwen door vrouwen", vertelt Vinnie. "Bomma's doen alles altijd met veel passie en liefde, vandaar mijn keuze."

Désir zit in een flesje van 33 cl en is 7%. Het gaat om een amberkleurige tripel. "Je proeft de ambermouten, met een frisse kruidigheid en bitterheid. Sommigen vergelijken Désir wat met Orval", zegt Vinnie.

De burgemeester en schepen vinden het alvast een aanwinst voor Zandhoven, naast het al rijk palet van Kempisch Vuur-bieren van brouwer Guy Pirlot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER