André Gantman, voorzitter Water-link: "De meters bieden heel wat voordelen."
Volledig scherm
André Gantman, voorzitter Water-link: "De meters bieden heel wat voordelen." © Klaas De Scheirder

Hier komt de digitale watermeter

ANTWERPENWater-link start in september met de plaatsing van 160.000 digitale watermeters in de stad Antwerpen en de randgemeenten Mortsel, Hove, Edegem, Boechout en Kontich. Dat kost de klanten niets. De installatie is gespreid over drie jaar. Lekken komen dankzij de 'slimme' meters veel sneller aan het licht.

  1. Tumor van Amalie (26) lijkt op degene die Neyla (5) het leven kostte: “Tijdens mijn operatie ben ik er twee keer bijna in gebleven”
    PREMIUM

    Tumor van Amalie (26) lijkt op degene die Neyla (5) het leven kostte: “Tijdens mijn operatie ben ik er twee keer bijna in gebleven”

    Amalie Kempeneer (26) heeft de dood in de ogen gekeken, maar kon het navertellen. Drie jaar geleden kreeg ze te horen dat ze een tumor in haar hersenstam had. Gelijkaardig aan die van de kleine Neyla (5) uit Deurne, die een jaar geleden het leven liet omdat haar tumor niet verwijderd kon worden. Sindsdien wordt Amalie haar leven getekend door ziekenhuisbezoeken, pijnmedicatie, verlammingen en dromen die ze moest opgeven. Nochtans ziet ze de toekomst zo rooskleurig mogelijk in. “Het liefste wat ik doe is naar mensen hun verhalen luisteren en hen raad geven.”
    Antwerpen
  2. Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren”
    PREMIUM

    Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren”

    Vier op de tien werknemers in de Vlaamse horeca is volgens Horeca Vlaanderen op zoek naar meer balans tussen werk en privé. “En dat kan ook écht”, getuigt chef Ben Jacobs die naar Denemarken verhuisde om in het vijfde beste restaurant ter wereld te gaan werken. Wat kan de Belgische horeca leren van de Denen? Hij vertelt zijn verhaal en Jonas Kellens van Dim Dining (*) en Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen leggen uit wat we hier ook kunnen doen. “Maar er is een addertje.”