© vel

Plus ArtikelVoetbal Vlaams-Brabant

IN PROVINCIALE WAS HET HET HELE SEIZOEN PLEZANT. We presenteren u de Vlaams-Brabantse voetbal-awards van het seizoen 2023-2024

In provinciale was het een heel seizoen plezant en dus is het tijd om af te sluiten. Dat doen we zoals het hoort: met het uitdelen van awards. De Oscar voor grootste pechvogel, de Pacemaker-award of de Harry Maguire-award, wij deelden ze allemaal uit. Wie de winnaars (of verliezers) zijn, leest u hier.

Bart Devaere

1. De Harry Maguire-award gaat naar … Out-Hoegaarden

In onze eerste categorie presenteren we u de Harry Maguire-award, voor grootste schlemiel van het seizoen. Op de laatste speeldag werd het duidelijk dat er maar één ploeg in aanmerking komt voor deze prijs. Out-Hoegaarden won met 5-1 van Bertem-Leefdaal, pakte met 41 punten een clubrecord van het meeste aantal punten ooit om dan één doelpuntje tekort te komen voor het behoud. Tom Soetaers mag zijn prijs komen afhalen op onze redactie.

2. De zonnekind-award gaat naar … Olympia Wijgmaal

Waar er verliezers zijn, zijn er ook winnaars. Olympia Wijgmaal redde zich dus met één doelpuntje en kreeg daarvoor als beloning een ticketje voor de interprovinciale eindronde. Het Antwerpse Antonia komt zondag op bezoek. Dan ben je echt wel voor het geluk geboren en daarom gaat onze zonnekind-award naar Olympia Wijgmaal.

3. Déjà vu-award gaat naar … Rotselaar

© svdw

Vorig seizoen kampioen in tweede provinciale, dit seizoen kampioen in eerste provinciale. Rotselaar pakte zondag voor het tweede jaar op rij de titel na een 3-1-zege tegen Elewijt. Voorzitter Frank Lammens kon zijn tranen niet bedwingen. Zijn beloning? Volgend seizoen verre verplaatsingen naar Limburg en Antwerpen. En natuurlijk ook onze déjà vu-award, voor beste herhaling van het seizoen.

4. Award voor beste bijrol gaat naar … FFF Haren

Een troosteloze elfde plaats in derde provinciale B na een grijs seizoen. En toch een award in dit jaaroverzicht. Sterk werk, FFF Haren. Hoe ze dat hebben geflikt? Wel, in 3B draaide de titelstrijd op de slotspeeldag uit tot een tweestrijd tussen Zemst en Steenhuffel. Leider Steenhuffel kwam in Kraainem niet verder dan een 2-2-gelijkspel, en dus leek Zemst alsnog haasje-over doen. Maar nee, hoor. Zemst zelf verloor met 3-2 van Haren, dat zo meer dan zijn plaats verdiende in dit jaaroverzicht. Naar verluidt is er intussen ook een vat Palm onderweg naar het Brusselse...

5. Pacemaker-award gaat naar … Lennert De Keukeleere

© Vel

In 3C maakten Moorsel en Sparta Haacht Tildonk op de slotspeeldag uit wie met de titel aan de haal zou gaan. Bij een 0-0-stand toverde Haacht-verdediger Lennert De Keukeleere vlak voor de rust de bal in eigen doel. De titel was zo virtueel voor Moorsel, De Keukeleere leek op weg om de antiheld te worden. Gelukkig voor hem kon zijn ploegmaat Mats Vander Sande na de pauze voor de gelijkmaker zorgen. Nadien was het billenknijpen tot het einde, maar de mannen van coach Kris Bulcke hielden stand en pakten de titel. Voor De Keukeleere komt er nu nog de pacemaker-award bovenop, voor het creëren van extra en onnodige spanning. #nietvoorhartlijders

6. Life time achievement-award gaat naar … Tielt-Winge en Beersel-Drogenbos

© gmd

Zinédine Zidane nam ooit afscheid van het voetbal met een rode kaart in een verloren WK-finale, maar er zijn ook mooie manier om te eindigen. Bij Beersel-Drogenbos en Tielt-Winge stond het bij allebei al een tijdje vast dat ze komend seizoen een doorstart zouden maken in vierde provinciale, maar het belette hun eerste ploegen niet om zondag respectievelijk de titels te pakken in tweede provinciale A en derde provinciale D. Die life time achievement-award is dan ook dik verdiend voor beide ploegen.

7. Invincibles-award gaat naar … Heide Linter

Je had de Invincibles van Arsenal, het voorlopig niet te kloppen Leverkusen en … Atlas Linter. De kampioen in vierde provinciale F is de enige Vlaams-Brabantse ploeg die dit seizoen geen enkele match verloor. Atlas speelde slechts twee keer gelijk en won 28 van zijn 30 matchen. Dan is die Invincibles-award meer dan terecht.

8. De Gouden Stier-award gaat naar ... Jefke Laeveren

Hij stond het hele seizoen bovenaan en fleurde ook de slotspeeldag nog op met een hattrick. Jefke Laeveren is met liefst 47 goals (negen stuks meer dan eerste achtervolger Toon Matthijs) duidelijk de Vlaams-Brabantse topschutter van het seizoen 2023-2024 en wint zo de award voor Gouden Stier. Ook nog een speciale vermelding voor Jorne Pasteleurs, die op de laatste speeldag nog alle vijf de goals maakte voor Kester-Gooik B in de 2-5-zege op Lennik B.

47 goals: Jefke Laeveren (Molenbeek, 4E)

38 goals: Toon Matthijs (Langdorp, 4E), Peter Heremans (Plenke Werchter, 4E)

34 goals: Louis Govaerts (Bunsbeek, 4F)

31 goals: Isaro Varsolano (Atlas Linter, 4F)

30 goals: Jeroen Schoukens (Galmaarden, 3A), Stijn Baudet (BHS United, 3C),

29 goals: Jorne Pasteleurs (Kester-Gooik B, 4A), Nathan Caerts (Rap. Wezemaal B/A, 4E/2B),

28 goals: Siebe Leunis (Lembeek, 4A), Lennert Schockaert (Mazenzele Opwijk B, 4B), Kenny De Winter (Plenke Werchter, 4E),

27 goals: Ugo Nwadikwa (Holsbeek, 2B), Mathias Stienlet (Sparta Haacht Tildonk, 3C)

26 goals: Sander Pauwels (Rotselaar, 1), Denis Ghys (PSV 1820, 3B), Andrew Dejaeger (Geetbets, 3D)

25 goals: Soulaymane Ziani (FFF Haren, 3B), Ainsley Mariën (Sterrebeek, 3C),

24 goals: Marco Verhoeven (Mazenzele Opwijk, 1), Gyllian Van Vaerenbergh (Londerzeel United, 3B), Albi Gjolena (Olympic Brussels Academy, 4A),

23 goals: Lars Godart (Kester-Gooik A, 2A), Arthur Spaepens (Groot-Dilbeek, 3A), Shabani Fumbele (Mazenzele-Opwijk B, 4B), Yaro Boeykens (SC Keerbergen, 4D), Kobe Vansant (Linden B, 4E), Philip Schellens (Langdorp, 4E), Mathias Pede (Goetsenhoven, 4F), Diego Jordens (Budingen, 4F)

22 goals: Rune Gaudaen (SC Grimbergen, 2A), Michiel Clemens (Houtem-Oplinter, 2B), Stijn De Ryck (L. Teralfene B, 4B),

21 goals: Jorn Reszczynski (Meerbeek, 3C), Thomas Onkelinx (Binkom, 3D), Jonathan Dimonekene-Vanneste (Groot-Dilbeek B, 4A), Kyan Cleynhens (Veltem B, 4C), Steve Van Rode (Fenixx B, 4D), Gunter Binard (Goetsenhoven, 4F)

20 goals: Vincent Vergauwen (Huldenberg, 1), Len Mertens (Rotselaar B, 3C), Mike Wauters (Tielt-Winge, 3D), Simon Smeets (Tielt-Winge 3000, 3D),

19 goals: Corentin Gabrielli (Eur. 90 Kraainem, 1), Mirko Gajanovic (KC VV Elewijt, 1), Nicolas Lentini (Vissenaken, 2B), Morgan Hautman (Negenmanneke, 3A), Anderson Ntoubandi (L. Teralfene, 4B), Matthias Menten (Essene, 4B),Alvin Engo Nkanda (Weerde, 4D), Vic Alen (Werchter, 4E), Marnicq Willems (Klim Op Begijnendijk, 4E),Lars Saenen (Deurne, 4E), Wout Goossens (RC Meldert, 4F)

18 goals: Benji Commers (ATO, 2B), Thomas Lauwens (Veltem, 2B), Ruben Michiels (Dworp, 3A), Bram Du Mong (Kortenberg, 3C), Noah De Vos (Herne B, 4A), Dario Huysmans (Sp Schaffen, 4E), Dietmar Conard (Atlas Linter, 4F),

17 goals: Bosango Moussa (Asse-Zellik, 2A), Nick Carrez (ATO, 2B), Cameron Mayuku Lemba (Juve Mollem, 3A), Thijs Surmont (Wijgmaal B, 3C), Adriaan Everaerts (Lubbeek, 3D), Mathieu Cooreman (PSV 1820 B, 4D), Ali Eryürük (Machelen B, 4D), Kenneth Vanlaer (Heide Linter, 4F)

16 goals: Rayan Hamdi (Delta Londerzeel, 2A), Maarten Roofthooft (L. Teralfene, 2A), Emponza Sandala Aloma (Woluwe-Zaventem, 2B), Mehdi Mouelhi (Schepdaal, 3A), Clement Cleynen (Binkom, 3D), Nathan D’Hoore (KDN United, 3D), Tuur Vanaudenhoven (Tollembeek, 4A), Jelle De Wit (Boskant Peizegem, 4B), Hamza Lyammouri (Tange A, 4D), Nils Nsabimana (Grimbergen B, 4D), Pieterjan Cauwelier (Werchter, 4E), Symme Schutters (Vissenaken B, 4F), Ruben Spiritus (Bunsbeek, 4F)

9. Komend weekend...

Het grote zwarte gat, helaas. De eindrondes worden nog gespeeld, maar met het einde van de reguliere competitie zit ook deze rubriek erop voor dit seizoen. Vond u het leuk, was u fan, vindt u dat bepaalde zaken beter kunnen, stuur ons dan een gele briefkaart. Al is een mailtje naar sportbrabant@nieuwsblad.be ook altijd een optie. Bij leven en welzijn, tot volgend seizoen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER