Misselijkheid en braken: 70 passagiers worden ziek op zelfde vlucht

© AFP

Duitse hulpdiensten zijn donderdag massaal moeten uitrukken naar de luchthaven van Frankfurt. Liefst 70 inzittenden van hetzelfde vliegtuig waren tijdens de vlucht ziek geworden.

mtm
Bron: Bild

Toen een Condor-vlucht donderdagnamiddag rond 17.30 uur enkele uren na het vertrek uit Mauritius in Frankfurt landde, stonden er al meerdere ziekenwagens te wachten op het tarmac van de luchthaven. De bemanning van de vlucht had al aan de luchtverkeersleiders doorgegeven dat tientallen inzittenden ziek geworden waren tijdens de vlucht. 70 van de in totaal 290 passagiers vertoonden symptomen zoals misselijkheid en braken.

Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij bevestigde het incident aan de Duitse krant Bild en verklaarde dat alleen de passagiers getroffen werden. De bemanning had geen last. “Maar de crew is opgeleid en getraind voor dit soort bijzondere situaties”, luidt het. “De normale route kon worden afgelegd en het vliegtuig kon veilig aan grond worden gezet.”

Condor is ook al een onderzoek gestart om de oorzaak van de ziektegevallen te achterhalen. “Momenteel hebben we echter nog geen idee wat het probleem geweest kan zijn. Het eten? Wij doen niet aan speculaties.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen