Zondag krijgen we temperaturen tot 25 graden.
Foto: Getty Images

Hemelvaartweekend wordt zonnig en warm, zondag tot 25 graden

Het belooft een mooi en zonnig hemelvaartweekend te worden met vanaf zaterdag temperaturen boven de 20 graden. Zondag kan het tot 25 graden worden. De NMBS legt extra treinen naar de kust in. Op het einde van het weekend trekt wel een onweerszone vanuit Frankrijk richting ons land.

Veel Vlamingen trekken tijdens het verlengd hemelvaartweekend naar het zuiden van Europa om de zon op te zoeken. Maar dat is dit jaar niet nodig. Net zoals in de rest van Europa wordt het een zonnig en warm weekend in ons land.

Aan de vooravond van het verlengd weekend zijn de weergoden ons land goed gezind. Vanaf deze namiddag krijgen we meer zon te zien met veel opklaringen. De maxima liggen rond 13 graden aan de kust en rond 15 graden in het centrum van het land.

Donderdag vieren we Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart en die start op veel plaatsen grijs, met lage wolken en mist. Na een wisselvallige voormiddag mogen we ons opmaken voor een vrij zonnige periode. Het wordt 16 graden aan zee en we halen net niet de 20 graden in de rest van het land.

Vrijdag start met zacht, zonnig weer. Er is wel kans op stapelwolken, waardoor het eerder wisselend bewolkt zal worden. De temperaturen blijven wel stijgen. Aan de kust krijgen we 17 tot 18 graden, in het binnenland halen we zelfs 20 tot 21 graden.

Die hoge temperaturen halen we ook tegen het einde van de week. Zaterdag wordt zonnig met een matige oostenwind. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden. Zondag blijft het mooi weer en wordt het nog warmer. De maxima liggen dan tussen 21 en 25 graden. Op het einde van de dag kunnen we wel onweer verwachten aan de grens van ons land, die uit Frankrijk komt.

Bekijk: veelbelovende weerkaarten voor het hemelvaartweekend

Videospeler inladen...

Extra treinen richting kust

Het zomerse weer zal wellicht weer veel volk naar zee lokken. NMBS zal donderdag, zaterdag en zondag extra treinen inzetten tussen het binnenland en de kust. De treinen rijden naar de stations van Oostende en Blankenberge.

Op die drie dagen worden in de voormiddag 8 extra treinen ingezet richting kust en in de avond rijden 8 extra treinen terug richting het binnenland. Vrijdag behoudt NMBS de normale dienstregeling.

Meest gelezen