© eva

Piano’s Maene uit Oud-Rekem is de nieuwe culturele ambassadeur van Lanaken

In een overvol cultureel centrum werd maandag Piano’s Maene uit Oud-Rekem voorgesteld als cultureel ambassadeur 2019. Het is reeds de 17de keer dat deze titel wordt toegekend aan een persoon, vereniging of organisatie die zich op cultureel vlak verdienstelijk maakt.

eva

In haar verantwoording onderstreepte de jury dat Piano’s Maene de voorbije jaren een grote bijdrage heeft geleverd aan de op- en herwaardering van het gemeentelijke cultuurhistorisch patrimonium door de aankoop, restauratie en herbestemming van de Paterskerk in Oud-Rekem. Doorslaggevend waren bovendien de positieve samenwerking met het lokale verenigingsleven en het cultureel centrum, en de organisatie van diverse klassieke en jazzconcerten en workshops.

Piano’s Maene is met 4 vestigingen één van de grootste spelers in de Europese piano-wereld. De organisatie levert instrumenten aan de beroemdste artiesten, aan concerten (o.m. André Rieu) en aan wedstrijden (o.m. Koningin Elisabethwedstrijd). Aan de titel was een uniek kunstwerk van de Lanakense glaskunstenaar Felicien Penders verbonden. Het werd overhandigd aan de verraste vertegenwoordigers van het bedrijf: de heren Maene en Leye.