© hbvl

Binnenkijken in het nieuwe Spaanse penthouse van Dana Winner met prijskaartje van 424.000 euro

Heel wat Belgen kopen een tweede verblijf in Spanje. Aan de Costa Blanca gaan wel tien appartementen per dag naar Belgische eigenaren. Een hippe plek is La Colinas, een domein van 330 ha, omgeven door natuurgebied, waar niet alleen voetballer Arjen Robben, de zus van Giorgio Armani, Christophe Rochus en Anne De Baetzelier een villa hebben. Dana Winner heeft er onlangs een penthouse gekocht.

Raymond DE CONDE

Het optrekje, dat pas in 2019 opgeleverd wordt, mag gezien worden. Het betreft de bovenste verdieping van een nieuwbouw en heeft een bewoonbare oppervlakte van 105 m². Daarin is plaats voor een open leefruimte met strakke keuken, drie slaap- en twee badkamers. Buiten kan de zangeres op elk moment van de dag van het zonnetje genieten, want ze heeft zowel voor- als achteraan een terras. Kers op de taart is het solarium, een dakterras van maar liefst 90 m². Prijskaartje: 424.000 euro. Vanaf haar terras heeft ze geen zicht op zee, wel op de binnenzee Mar Menor. Op het strand is er een beach club waar tijdens de schoolvakanties enkel eigenaren van appartementen toegelaten worden. Het resort is ook een paradijs voor golfers want het golfterrein wordt gerekend tot de beste van Spanje.

Ook een troef is de vlotte bereikbaarheid: het terrein ligt op twintig minuten van de luchthaven van Murcia en op 35 minuten van Alicante. Daarnaast is er ook adequate beveiliging Als je binnenrijdt, moet je eerst de security passeren en per building is er nog een slagboom.

Niet alles op Las Colinas is zo duur als het penthouse van Dana Winner. Je hebt ook al een tweeslaapkamerflat vanaf 246.000 euro.

Hard voor gewerkt

Vorige zomer was er heel wat te doen rond plannen van Josje Huisman, die in Las Colinas iets wilde kopen. De ex-K3-zangeres werd er door de vele Belgen en Nederlanders zo massaal herkend dat ze elders een optrekje heeft gezocht.

Dana Winner loopt evenmin te koop met het feit dat ze dit buitenverblijf heeft gekocht, maar ze ontkent het ook niet. “Ik heb hier al dertig jaar hard voor gewerkt,” zegt ze. De Hasseltse zangeres heeft in al die jaren zo’n 2,5 miljoen cd’s verkocht Haar album ‘Puur’ behaalde na haar opgemerkte passage in ‘Liefde voor Muziek’ platina en voor haar jongste album ‘Eerste Liefde’ werkte ze samen met Frank Vander linden van De Mens, die de meeste teksten schreef. Aan rentenieren is ze op haar 53ste nog niet toe.