© Dirk Vertommen

“Wij lopen met 250 voetballertjes mee als eerbetoon aan Seppe”

Meer dan 2300 lopers en wandelaars hebben donderdagavond deelgenomen aan Heist Loopt Warm, waarbij de berg en omgeving sfeervol verlicht werden met tienduizenden lichtjes. De opbrengst was dit jaar voor Make-A-Wish, een organisatie die vorig jaar nog een prachtige dag organiseerde voor Seppe Everaert (14) uit Hallaar, die onlangs overleed aan leukemie. De motivatie was dus extra groot: maar liefst 250 voetballertjes van zijn voetbalclub Molenzonen Hallaar waren present om mee geld in te zamelen. En natuurlijk ook voor Seppe.

Bert Provoost

Seppe Everaert overleed op 29 oktober op zijn veertiende aan de gevolgen van leukemie. De in Hallaar wonende kerel liep school bij Sint-Calasanz in Nijlen en was een beloftevolle voetballer bij voetbalclub Molenzonen. “Het viel ons heel zwaar om afscheid van hem te moeten nemen. Hij was hier heel graag gezien. Vorig jaar in de zomer hebben zijn voetbalvrienden met hem nog een onvergetelijke dag beleefd met Make-A-Wish”, zegt bestuurslid Sven Lambrechts.

“Nu de opbrengst van Heist Loopt Warm naar Make-A-Wish zou gaan, waren we als club nog extra gemotiveerd om met nog meer mensen deel te nemen. De eerste honderd startbewijzen waren in geen tijd verkocht en ik heb er nog verschillende keren moeten bijhalen. Uiteindelijk lopen we hier met 250 voetballers. Die lopen allemaal mee als eerbetoon aan Seppe.”

“Ik ken één van zijn broers en over Seppe is veel gepraat. Het is goed dat we nu samen iets kunnen doen voor hem”, bevestigt Noa Sannen-Lieckens (11).

Elke euro nuttig besteed

Voor de familie van Seppe was het geweldig om zoveel engagement te ervaren. “Dat doet zeker deugd”, zegt papa Tom, die in Nijlen bekendstaat als de uitbater van de cafetaria aan het sportcentrum. “Ik ben blij dat zo’n groot evenement in Heist voor Make-a-Wish kiest als goed doel. Wij hebben echt wel gemerkt dat elke euro die de organisatie binnenkrijgt heel nuttig besteed wordt. Voor Seppe was het echt de dag van zijn leven.”

“Hij werd thuis met een sportwagen opgehaald om te gaan lasershooten in Kessel. Al zijn vrienden, al zijn klasgenootjes waren daar om mee te doen. Het was een enorme verrassing. Toen hij thuiskwam, bleek dat ze nog een hele gamekamer tot in de puntjes voor hem hadden ingericht. Elk klein detail was prima verzorgd. Al die vrijwilligers hadden zich dubbel geplooid om na maanden voorbereiding te zorgen dat alles perfect was. En dat was het voor ons en voor hem dan ook helemaal.”

Seppe zijn jongste broer Robbe liep ook mee, ook hij voetbalt bij Molenzonen. Bij de organisatie zijn ze blij dat het gekozen goede doel de deelnemers aanspreekt. “Molenzonen hebben we in de bloemetjes gezet als de Warmste Vereniging. Hun opkomst is indrukwekkend. Als Warmste Bedrijf wint MSD met 145 deelnemers”, zegt organisator Gert Vercammen.

© Dirk Vertommen

“We hebben in totaal meer dan 2300 wandelaars en lopers gehad, wat nog de helft meer is dan vorig jaar. Ongeveer de helft heeft zich zelfs ingeschreven om meer dan één rondje te lopen, elk ronde levert vijf euro op. We hebben omdat het de tweede editie is ook minder kosten moeten maken dan vorig jaar We verwachten dus dat we zo’n 15.000 euro winst zullen kunnen overhouden aan vandaag. Dat fantastische bedrag maakt het het allemaal dubbel en dik waard”, aldus Gert Vercammen.

Meer beleving

Het evenement is zo op weg om een vaste waarde te worden. “We hopen het. Wat ons ook pleziert is dat de beleving nog is toegenomen. Zo stonden er dit jaar een twintigtal standjes langs het parcours. Heel wat bedrijven hebben ook een stuk van het parcours voor hun rekening genomen om te verlichten. En boven op de berg was het ook enorm knap verlicht. Heist heeft in elk geval weer getoond dat er bijzonder veel mensen hun steentje willen bijdragen om samen iets groots te bereiken. Dank daarvoor”, besluit Vercammen.

De sportieve deelnemers lieten zich niet afschrikken door de koude. Met warme kleren maakten ze het zichzelf net iets makkelijker. Al waren er ook bij die zichzelf opzettelijk moeilijk maakten. “Ik heb een kruiwagen en een grote trommel bij”, lacht Guido Vervloet van Atletiekvereniging Zuiderkempen. “Maar het gaat nog best vlotjes, alleen de trappen zijn wat moeilijker. We zijn hier gelukkig voor het plezier en niet voor de snelle tijd.”