© Michel Vanderfeesten

Rian Snoeks stagiair voor één dag bij FM Goud

Jaarlijks ontvangt FM Goud een stagiair tijdens de YOUCA Action Day (vroeger bekend als de 'Zuiddag'). Dit jaar mocht de Noord-Limburgse radiozender Rian Snoeks ontvangen.

Michel Vanderfeesten

YOUCA vzw is een organisatie voor en door jongeren die jongeren wereldwijd stimuleert om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige samenleving. YOUCA vzw organiseerde dit jaar op donderdag 18 oktober voor de dertiende keer de YOUCA Action Day. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren engageerden zich om op die dag te gaan werken voor een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze die dag verdienden, 50 euro, gaat naar een sterk jongerenproject van Plan International in Ecuador en enkele projecten in België.

FM Goud neemt jaarlijks deel aan deze dag. Dit jaar kwam Peltenaar Rian Snoeks een dagje meedraaien bij de radio. Hij volgt Latijn op het Agnetencollege in Peer en ging aan de slag in het Bruegelhuis op de Markt in Peer, waar FM Goud zijn onderkomen heeft. "Eerst gaf ik Rian een rondleiding", vertelt radiobaas Michel Vanderfeesten. "Daarna hielp hij ons met het zoeken naar mailadressen voor een commerciële mailing en friste hij onze PowerPoint op die we gebruiken tijdens BNI-presentaties."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer