woensdag 14 november 2018 - Volleybal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Berre Peters (in het wit) neemt het dit seizoen al voor de derde keer op tegen zijn ex-ploeg. Dick Demey

Volleybal Beker van België kwartfinales

Berre Peters wil zich tonen tegen ex-club

“Doel om ooit terug te keren naar Maaseik”

Veel tijd om stil te staan bij de verloren Supercup kreeg Maaseik niet. Vanavond wacht de terugwedstrijd in de kwartfinale van de Belgische beker. Al is die voor Maaseik vrij overbodig, na de vlotte 0-3 in de heenmatch. Voor coach Joel Banks allicht het moment om enkele wisselspelers een basisplek te gunnen. Voor Dilsenaar Berre Peters (18) leuk om zich met Leuven te laten zien tegen de club van zijn hart.

Tweemaal troffen Leuven en Maaseik elkaar dit seizoen al. Evenveel keer was de Maaslandse heerschappij groot. In de Leuvense rangen ene Berre Peters. Een rasecht jeugdproduct van Maaseik. In het boerenjaar van vorig seizoen mocht de jonge Dilsenaar zich enkele keren tonen op het hoogste niveau, maar een vaste stek afdwingen bij de topclub was nog wat vroeg. Bij Leuven heeft Peters zijn draai meteen gevonden. “Ik wilde graag bij Maaseik blijven, maar voor mijn speelkansen was het beter andere oorden op te zoeken. Bij Leuven kwam ik terecht in een toffe groep, met allemaal jonge gasten. Alleen de resultaten vallen voorlopig nog wat tegen”, aldus de jonge Red Dragon. Zijn nieuwe team verloor haar laatste vier competitieduels, met nederlagen tegen Gent en Zoersel als dieptepunten. “Een goede prestatie zou ons weer vertrouwen geven. We willen iets laten zien in Maaseik. Voor mij persoonlijk ook leuk om mijn ex-ploeg opnieuw in de ogen te kijken. Het blijft mijn droomclub. Het is mijn doel om ooit terug te kunnen keren.”

Risico’s nemen

Ook Peters was verrast door de Maaseikse nederlaag in de Supercup. “Al denk ik niet dat Greenyard een tik gekregen heeft. Wij hopen natuurlijk een beetje van wel, zodat wij kunnen profiteren. Maar ik denk eerder dat ze gebrand zullen zijn iets recht te zetten. Wij hebben daarentegen niets te verliezen en spelen zonder druk. De vorige twee confrontaties met Maaseik leerden alvast dat ze erg sterk zijn. Ze toonden veel opslagdruk en waren stabiel. We zullen veel risico moeten nemen om het hen lastig te maken. Als we een goede prestatie kunnen afleveren is onze avond geslaagd.”

Vanavond 20.30 uur: Greenyard Maaseik - Haasrode-Leuven (Terugmatch kwartfinale Beker van België mannen)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws