De spooroverweg langs de Tisseltbaan in Blaasveld blijft gewoon open. Na een jarenlange aanloop naar de sluiting ervan loopt het project uit op een sisser.© rr

Week na aangekondigde sluiting beslist Willebroeks bestuur spooroverweg toch open te houden

Willebroek -

De spooroverweg in Blaasveld langs de Tisseltbaan blijft open. Exact een week na een infomarkt over de sluiting ervan, werd op de gemeenteraad van dinsdag beslist het omgekeerde te doen.

Het dossier gaat al zes jaar mee en leek de laatste maanden dan toch richting afsluiting te stevenen. Er was een intentieverklaring afgeleverd vanuit de gemeente om de spooroverweg te sluiten. Tijdens een infomarkt over hoe dan precies (gevolgen voor de mobiliteit) zei schepen van Mobiliteit Thierry Serrien (Groen) nog duidelijk: “zure appels daar moet je soms doorbijten.” Nochtans was er absoluut geen draagvlak bij de bevolking, dat bewees een petitie van meer dan 1.300 handtekeningen.

Op de gemeenteraad van dinsdag dienden alle oppositiefracties tussenkomsten in over de materie. Ook enkele inwoners uit Blaasveld woonden de raad bij. Het infomoment van vorige week werd aan flarden gescheurd. “Meestal zorgen zulke infomomenten ervoor dat de zaken verduidelijkt worden zodat geïnteresseerden en omwonenden ‘mee zijn’”, zei onafhankelijk raadslid Rudi Kennes daarover. “Dat was hier dus niet het geval.”

Burgemeester Eddy Bevers (N-VA - team Eddy) nam nadien het woord en verraste iedereen met een voorstel voor een motie. Die motie zou de eerder gemaakte intentieverklaring van zijn ploeg over de sluiting van de spooroverweg in Blaasveld ongedaan maken. Leden van de oppositie kregen deze te lezen, brachten aanpassingen aan en stemden voor.

later meer

Schepen Bavo Anciaux (OpenVLD) deelde de motie vers van de pers op zijn Instagram.© Instagram

  (wtve)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners