© diro

Leerlingen PIBO maken pratende vuilnisbakken tijdens projectweek rond afval

Tongeren -

Afgelopen week organiseerden ze in het PIBO voor het derde jaar, hun projectweek. Ditmaal richtten ze zich op een uiterst relevant en actueel onderwerp: afval.

Dirk Roefflaer

“Als toekomstige landbouwers is het essentieel dat onze leerlingen zich bewust zijn van de impact van afval op het milieu. Daarom hebben we een boeiend programma samengesteld dat educatie combineert met praktische toepassingen”, vertelt leerkracht Jenthe Geladé. Hoogtepunten van de projectweek waren onder meer een zero waste lunch, bereid met zelf geteelde groenten uit de schooltuin. De pannenkoeken werden bereid met verse koemelk. Tijdens een creatieve sessie werd het PIBO-logo ontworpen en gemaakt via het upcyclen van oude overalls. Verder is er een interactieve installatie met pratende en flikkerende vuilnisbakken in de vorm van een tractor, een bij en een varken. Tijdens een quiz moest er een rebus opgelost worden en was er een afvalestafette.

“Op deze manier streven we ernaar om onze leerlingen bewust te maken van hun ecologische voetafdruk en hen te inspireren tot duurzame acties”, aldus Geladé. In totaal hebben 63 leerlingen uit 6 klasgroepen deelgenomen aan de projectweek.

© diro

© diro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer