Voor dringende aangiftes kan je nog steeds op het hoofdcommissariaat terecht.© Leen Van de Sande

Politiezone BoDuKaP werkt vanaf 1 mei 2024 op afspraak: “We wachten niet langer op jou, maar verwachten jou”

Duffel/Sint-Katelijne-Waver/Bonheiden/Putte -

Vanaf 1 mei 2024 zal het onthaal van de lokale politie BoDuKaP in het hoofdcommissariaat op afspraak werken voor niet-dringende aangiftes. In de wijkkantoren van de lokale politie BoDuKaP werd al langer op deze manier gewerkt.

Het werken op afspraak zorgt zowel voor de burger als de politie voor heel wat voordelen. Wachttijden worden beperkt en de bezoeker krijgt meer privacy doordat hij of zij het verhaal niet dient te doen in een volle wachtruimte.

“De werking van het onthaal op afspraak zal bijdragen tot een nog betere dienstverlening. De tijdswinst en verhoogde efficiëntie zijn zowel voor de burgers als voor onze medewerkers een voordeel. Wij blijven uiteraard steeds bereikbaar voor dringende aangiftes en interventies”, zegt korpschef Jelle Cotemans.

“Deze manier van werken zorgt zo voor tijdswinst en verhoogde efficiëntie. Niet alleen voor de politie, maar in de eerste plaats ook voor de burger. De bezoeker kan zelf het ogenblik kiezen dat het best past om langs te komen. Ook in het weekend zijn hiervoor heel wat mogelijkheden.”

Na het maken van de afspraak krijgt de bezoeker duidelijke richtlijnen over de nodige documenten die hij moet meebrengen, om deze snel en volledig te kunnen afhandelen. “De medewerkers van de politie weten op deze manier vooraf waarvoor de bezoeker komt en kunnen zich hierdoor beter voorbereiden.”

Dringende aangiftes

Voor dringende aangiftes kan je in het hoofdcommissariaat nog altijd zonder afspraak terecht. Die aangiftes zullen onmiddellijk behandeld worden. Hieronder vallen bijvoorbeeld zedendossiers, (onrustwekkende) verdwijningen, feiten met een acute gevaarsituatie of (recent gebeurde) feiten waarbij recuperatie van het nadeel nog mogelijk is. “Bezoekers zullen een pop-upvenster te zien krijgen via het online reserveringssysteem wanneer het om een dringende aangifte gaat.”

Een afspraak boeken, kan via de website www.politie.be/5359. Burgers die niet vertrouwd zijn met het internet kunnen telefonisch een afspraak maken via het algemeen telefoonnummer 015/56.51.00. In noodsituaties blijft de politie uiteraard steeds bereikbaar via het nummer 101. (hb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners