© ludwig van gelder

Nieuwe kleuterschool ingehuldigd tijdens jaarlijks schoolfeest

De nieuwe gemeentelijke kleuterschool is afgelopen weekend tijdens het jaarlijkse schoolfeest officieel ingehuldigd. Honderden kleuters en hun ouders woonden de inhuldiging bij.

ludwig van gelder

De nieuwe kleuterschool op het Jef Van Hoofplein vervangt de vorige, die amper vijftien jaar oud was maar vroegtijdig gesloopt moest worden wegens fundamentele fouten in de bouwconstructies. De bouw van de school nam twee jaar in beslag. Al die tijd werden de kleuters opgevangen in de gebouwen van de lagere school.

“Dat we een nieuwe school moesten bouwen, bood ook kansen, en die hebben we gegrepen”, zei burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout&Vremde). “Er zijn meer klassen en er is een grote polyvalente zaal die buiten de schooluren ook door verenigingen kan gebruikt worden.”

Eigen tuintje

De groene zone rond de school is nog niet helemaal klaar. Toch konden de kleuters enkele weken geleden al hun spullen verhuizen en hun nieuwe klasjes inrichten. Zodra de omgeving rond de school klaar is, zal elk klasje een eigen tuintje hebben.

“In onze nieuwe school kunnen tweehonderd kinderen kleuteronderwijs volgen. We hebben de klassen gegroepeerd rond de polyvalente ruimte, waar zich een vertelplek voor rustige momenten bevindt. In de nieuwe keuken krijgen de kleuters hun eerste kooklesjes.”

Ook aan de veiligheid werd gedacht. Illustrator Tom Schoonooghe, ook een kleuterpapa, maakte tekeningen die de grote ramen versieren. De kleuters zullen dus geen dikke builen oplopen door tegen het raam aan te lopen.

In september wacht al de volgende inhuldiging van een nieuwbouw op het Jef Van Hoofplein. Dan wordt de gemeentelijke kunstacademie officieel in gebruik genomen.