zaterdag 23 juni 2018 - WK
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Groep D
Nigeria - IJsland 2-0

Argentinië krijgt nog herkansing tegen Nigeria

Na het verlies tegen Kroatië kan de bom alle momenten barsten bij Argentinië. Of komt er dankzij de 2-0-zege van Nigeria tegen IJsland toch nog een miraculeuze wederopstanding?

The day after in Argentinië. Het debacle tegen Kroatië zadelde het hele land met een fikse kater op. En dus was het zoeken naar schuldigen. Er wordt gewezen naar Lionel Messi, die op geen enkel moment zijn niveau haalde. Maar steeds meer mensen viseren bondscoach Jorge Sampaoli. De sociale media werden overstelpt met berichten over geheime meetings en spelers die zouden gevraagd hebben om het ontslag van hun bondscoach. Sampaoli zou zelfs nog voor de match tegen Nigeria vliegen en vervangen worden door technisch directeur Jorge Burruchaga. Maar de geruchten werden de kop ingedrukt door een statement van de Argentijnse voetbalbond dat er niemand op dit moment zijn post zou verlaten.

Dank u, Musa

Maar hoe groot de blamage van donderdag ook was. Argentinië is nog niet dood. Sampaoli stuurt alvast een boeketje bloemen naar Ahmed Musa. Dankzij de Nigeriaanse winst tegen IJsland kan hij dinsdag alsnog zijn vel redden. Al vragen we ons toch af hoe de trainer zijn ploeg nog aan de praat zal krijgen. Het is dinsdag in ieder geval de allerlaatste kans voor Sampaoli.

Bij Nigeria was Ahmed Musa (25) gisteren de grote man. In minuut 49 nam hij een voorzet knap uit te lucht en fusilleerde hij Halldorsson. Een kwartier voor tijd was hij de hele verdediging - inclusief de doelman - te snel af en plaatste hij de bal in een leeg doel.

Musa - nu bij CSKA Moskou - is geen onbekende voor Glen De Boeck. De huidige trainer van KV Kortrijk werkte in 2011 met hem samen bij VVV Venlo. “Toen ik trainer werd, is hij basisspeler geworden”, zegt De Boeck. “Hij was toen nog heel jong en er was nog wat werk aan. Vooral zijn techniek en enorme snelheid zijn me bijgebleven.” (gegy, fbu)

Nigeria: Uzoho, Balogun, Troost-Ekong, Omeruo, Moses, Ndidi, Mikel, Etebo, Idowu, Musa, Iheanacho.

IJsland: Halldorsson, Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson,

Magnusson, Gislason, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason, Finnbogason, Bödvarsson.

Vervangingen: 46’ Idowu door Ebuehi, 65’ R. Sigurdsson door Ingason, 71’ Bödvarsson door Sigurdarson, 85’ Iheanacho door Ighalo, 87’ Gunnarsson door Skulason, 90’ Etebo door Iwobi.

DOELPUNTEN: 49’ Musa 1-0, 75’ Musa 2-0.

STRAFSCHOPPEN: 83’ G. Sigurdsson (gemist).

GELE KAARTEN: Idowu.

TOESCHOUWERS: 40.904

SCHEIDSRECHTER: Matt Conger (NZl). 

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws