Bekendste festivalpark van het land wordt groener dan ooit

© if

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De transformatie van de festivalweide in Werchter tot landschapspark is de laatste fase ingegaan. Na de grond- en wegenwerken worden nu de groene aanplantingen gerealiseerd. Er worden driehonderd bomen aangeplant.

Guido Govaerts

Sinds 2016 bouwt Werchter Park het festivalterrein om tot een landschapspark. Dat zal het hele jaar opengesteld worden voor het publiek. Na de grondwerken waarbij tunnels voor regenwater werden voorzien en de aanleg van verharde wegen, worden nu bomenrijen geplant en verschillende natuurelementen aangelegd.

Deze maand komen meer dan driehonderd nieuwe bomen in het park. “Er werd gekozen voor de boomsoorten Grauwe Abeel en Steeliep. Twee stevige soorten die snel groeien en windvast zijn”, zegt Dirk Geerts van Werchter Park bvba dat in 2011 werd opgericht om het landschapspark te realiseren en de festivals van NV Live Nation in Werchter te ondersteunen.

Werchter Park bvba heeft 47 hectare. Daarnaast huurt ze nog 140 hectare en blijft ze op zoek naar nieuwe opportuniteiten in Rotselaar, Haacht en Tremelo

Verharde wegen

In 2014 werden de onstabiele bomen verwijderd van het festivalterrein. Na veel zoekwerk werd, in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos, 3,5 hectare ter compensatie aangeplant op de site Hofheide (crematorium) in Nieuwrode. Nu worden de eerste driehonderd van de 510 geplande bomen aangeplant in het landschapspark. “De nieuwe dreven worden aangeplant met respect voor de reeds aanwezige bomen en gewassen. Ze vormen een landschappelijke drager voor een netwerk van wandel- en fietspaden.”

Schaduwrijke inkom

“De dreven vormen één geheel met de verharde paden die met een kruisend patroon werden aangelegd. De toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en kinderwagens wordt hierbij verzekerd. Later worden ook bomen aangeplant vlak bij de inkom, om de wachtenden wat schaduw te bezorgen”, laat Werchter Park bvba weten.

Ook de permanente omheining aan de Haachtsesteenweg wordt omgeven met verschillende soorten van planten en struiken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen