Huiszoeking in rusthuis na klacht over zware fysieke mishandelingen

© SIMON MOUTON

Speurders hebben een maandag na een klacht van een personeelslid een huiszoeking uitgevoerd in OCMW-rusthuis De Zathe in Nieuwpoort. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne, heeft een gerechtelijk onderzoek tegen onbekenden gevorderd.

wim verhaert

“Over de resultaten van de huiszoeking of over de inhoud van het onderzoek wordt niet gecommuniceerd”, laat het parket maandag weten.

Vorige week kwamen via een werkneemster van het woonzorgcentrum enkele wantoestanden aan het licht. Eén persoon werd ontslagen en twee andere personeelsleden zijn inmiddels preventief geschorst.

“De tuchtvordering is ingeroepen om het onderzoek snel en sereen te kunnen opvolgen. Dat is nodig want beide personeelsleden zijn statutair benoemd”, zegt OCMW-voorzitter Frans Lefevre vrijdag. “We spreken volmondig onze steun uit voor het personeel dat het wel goed meent”, aldus Lefevre.

Mensonterend

“Het gaat onder meer om een verpleegkundige die bij een dementerende bejaarde aerosoltherapie heeft toegepast via de anus. Dat is echt fout en mensonterend. Als daar nog eens bij komt dat het allemaal gebeurd is onder druk van een hoofdverpleegkundige, dan is het einde echt wel helemaal zoek“, verklaarde Vlaams Parlementslid Bjorn Anseeuw (N-VA) vorige week aan VTM Nieuws.

Anseeuw had de zorginspectie naar het rusthuis gestuurd na een klacht van een personeelslid. Naast verwaarlozingen en andere wantoestanden zou er ook een WhatsAppgroep zijn waarin schamper wordt gedaan over de bewoners.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen