Voetbal Jupiler Pro League Europe Play-offs KV Mechelen - AA Gent: 2-4

Andrew Hjulsager beleeft onvergetelijke comeback op bezoek bij KV Mechelen: “Voel me nog altijd goed bij AA Gent”

Hjulsager tekende voor de 2-4 tegen KV Mechelen.© Belga

GENT -

De Europe Play-offs zijn beslist en dat is ook een klein beetje de verdienste van Andrew Hjulsager, die vorige zaterdag bij zijn eerste match sinds medio december ook meteen raak trof. “Toen ik de bal kreeg, aarzelde ik niet”, glimlacht de Deen.

Stefan Smet

Zijn laatste optreden dateerde alweer van half december, toen AA Gent de boot inging op bezoek bij Maccabi Tel Aviv in Servië. Nadien werd het ontzettend stil rond Andrew Hjulsager. “Het waren lastige maanden”, getuigt Hjulsager over die lastige periode. “Het herstel na een overbelasting van een pees nam meer tijd in beslag dan verwacht. Vooral die eerste twee maanden waren moeilijk”, aldus de 29-jarige middenvelder, die de voorbije drie jaren in Gentse loondienst regelmatig kampte met blessureleed. “Ik liep al een poosje rond met die blessure en kon daardoor het team niet echt helpen. Zo kon het niet verder. We hebben van alles geprobeerd, injecties en zelfs shockwavetherapie. Uiteindelijk was het een vooral een kwestie van geduld uitoefenen en heel rustig opbouwen. Daardoor duurde het dus veel langer dan eerst gedacht.”

De voorbije weken timmerde Hjulsager in alle rust aan zijn comeback en vorige zaterdag volgde een onvergetelijk moment bij zijn wederoptreden in de slotfase van de partij in en tegen Mechelen. “Toen ik de bal kreeg, aarzelde ik niet”, glimlacht de Deen die na drie baltoetsen de bal weergaloos tegen de netten joeg. Zo besliste hij ook meteen de partij en de strijd om de Europe Play-offs.

Even geleden

Met die opvallende invalbeurt was Hjulsager trouwens niet aan zijn proefstuk toe, bracht de middenvelder zelf nog even een partij van vorig seizoen ter herinnering. “Ik mocht toen in de Play-offs starten tegen Cercle Brugge nadat ik een poosje out was. Net als nu kreeg ik toen al gauw een prima schietkans. Toen miste ik nog, nu was het gelukkig wel raak. Wat er door me heen ging bij die goal? Niet zo veel hoor, ik was gewoon tevreden om na al die tijd nog eens te scoren. Dit was toch alweer even geleden”, gniffelt Hjulsager, wiens laatste treffer in een officieel duel met de Buffalo’s van augustus vorig jaar dateert. Toen scoorde Hjulsager op bezoek bij het Slowaakse Zilina.

Hjulsager werd uitvoerig gevierd door zijn ploeggenoten.© Isosport

Toekomst

De komende weken hoopt de middenvelder toch ook op meer speelkansen, nu de Buffalo’s al zekerheid hebben over de eindzege in de Europe Play-offs. “Ik lig nog één jaar onder contract bij AA Gent”, blikt Hjulsager ook nog even vooruit. “De laatste maanden stond ik niet stil bij mijn toekomst, maar probeerde ik me gewoon te focussen op mijn herstel en wilde ik enkel maar zo snel als mogelijk terug op het veld te staan. Ik weet wat ik in mijn mars heb en voel me nog altijd goed bij AA Gent. Mijn gezin heeft het ook naar hun zin in Gent, want we woonden al langer in deze stad. We vinden het hier leuk, maar in voetbal focus je beter gewoon op de volgende match. We proberen nu gewoon eerst om dat Europees ticket af te dwingen en nadien staat er vakantie gepland. Nadien zullen we wel zien wat de toekomst voor mij in petto heeft.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen