Direct naar artikelinhoud
NieuwsGolf

Golfer Scheffler wint zijn tweede groene jasje

Scottie Scheffler is 3,4 miljoen euro rijker na zijn Masters-triomf in Augusta, in de Amerikaanse staat Georgia.Beeld ANP / EPA

De Amerikaanse golfer Scottie Scheffler heeft de prestigieuze Masters gewonnen. Het is zijn tweede titel in Augusta in drie jaar (na 2022).

en

De 27-jarige Scottie Scheffler greep in de voorlaatste ronde de leiding. In de laatste ronde kwam hij tot 68 slagen (4 onder par; het baangemiddelde). Hierdoor kwam zijn totaal uit op 277 (11 onder par).

Lang vieren zal er niet bij zijn voor de Amerikaan, met een baby op komst. “De prioriteiten veranderen zeer binnenkort, waarbij het golf even naar de achtergrond verdwijnt. Mijn toekomstige zoon of dochter en mijn vrouw krijgen alle aandacht.”

Het competitiebeest in hem maakt dat hij het golf evenwel niet compleet zal achterlaten. “De concurrentie moet niet denken dat ik mijn clubs in de garage opberg. Ik ga eerst even genieten van de geboorte van mijn eerste kind en tijdelijk luiers verschonen, maar de liefde voor de sport zal niet verdwijnen. Ik hou van competitie.”

De Zweedse debutant Ludvig Aberg werd tweede met 281 slagen. De Amerikanen Collin Morikawa en Max Homa en de Engelsman Tommy Fleetwood deelden de derde plaats (284 slagen).

In totaal werd op de Masters een prijzenpot van bijna 19 miljoen euro verdeeld. Scheffler neemt daarvan 3,4 miljoen mee naar huis. De Amerikaan kreeg uiteraard ook het felbegeerde groene jasje dat de winnaar van de Masters elk jaar krijgt.

Golflegende Tiger Woods, die zaterdag nog een persoonlijk negatief record van 82 slagen (10 boven par) realiseerde, eindigde op de zestigste plaats met 27 slagen meer dan Scheffler. De andere favorieten, uittredend kampioen Jon Rahm uit Spanje en Rory McIlroy uit Noord-Ierland, moesten tevreden zijn met een respectievelijke 45ste en 22ste plaats.