Direct naar artikelinhoud
NieuwsChampions League

Voor PSG dreigt zoveelste teleurstelling in Champions League

Alle ogen zijn op PSG-sterspeler Kylian Mbappé gericht.Beeld AFP

Vanavond worden de eerste twee terugwedstrijden van de kwartfinales in de Champions League gespeeld: Borussia Dortmund-Atlético Madrid en Barcelona-PSG. In de beide confrontaties hebben de Spaanse ploegen een licht voordeel.

PSG jaagt sinds de komst van de Qatarese geldschieters al jaren tevergeefs op succes op het hoogste Europese niveau. Een keer haalden de Parijzenaars de finale, in 2020, maar toen was Bayern te sterk. Ook dit keer wordt het moeilijk voor Kylian Mbappé en zijn maats.

Barcelona, dat voor eigen publiek een 3-2-voorsprong verdedigt, heeft de beste kaarten in handen. Met Xavi zit er bovendien een trainer op de bank die weet wat er nodig is om succes te halen in de Champions League. Hij won met zijn geliefde Barça de prestigieuze trofee vier keer als speler.

Toch is trainer Luis Enrique van PSG vol vertrouwen. “We zijn ervan overtuigd dat we de score kunnen omdraaien. Het resultaat uit de eerste wedstrijd weerspiegelde niet wat wij verdienden”, verklaarde hij op zijn persbabbel. Enrique was tussen 2014 en 2017 trainer van Barcelona. Hij won in 2015 de treble: Champions League, landstitel en Spaanse beker.

“We zijn geen team dat speculeert”, zei Xavi op zijn beurt. “Wij willen de bal hebben en gaan voor een overwinning. Hopelijk zijn we op ons best. Ze gaan veel van ons eisen.”

Atlético boekte in de heenmatch een 2-1-zege tegen Dortmund. Bij Atlético is Axel Witsel dit seizoen een vaste waarde centraal achterin. Hij krijgt van coach Diego Simeone veel meer speeltijd dan Arthur Vermeeren. Sinds diens transfer van Antwerp eind januari mocht de jonge middenvelder nog maar drie keer opdraven bij Atlético.