© BELGA

Westerlo op bezoek bij het fel geplaagde Standard: “Met Standard weet je nooit”

Westerlo -

Nog drie kansen heeft Westerlo om voor het eerst in de play-offs drie punten bij te schrijven. Tegen een Standard op drift moet het eindelijk lukken. “Met Standard weet je nooit”, is interim-coach Bart Goor op zijn hoede.

Bart D’haene

In Luik, de vurige stede, kan het altijd spoken. “Zeker als de hevige fans van Standard zich achter de ploeg zetten. Er beweegt altijd iets. Ook al is Standard, dat één van de slechtste seizoenen uit zijn bestaan meemaakt, een gewond dier, de overwinning zullen we sowieso niet op een schoteltje krijgen. Elke wedstrijd opnieuw hopen we dat de drie punten voor ons zijn. Maar dan moeten, en dat heb ik al dikwijls gezegd, mijn spelers zichzelf belonen. Vorige week tegen STVV ging het de eerste 20 minuten moeizaam. Nadien kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Helaas bleven we opnieuw op een gelijkspel steken. Al was ik wel tevreden over het voetbal dat we brachten. Jammer van de foutjes”, beseft Goor waar het schoentje wringt.

Kan hij de spelersgroep, nu het einde nadert en er al een poos niet meer om de prijzen wordt gespeeld, nog pushen? “De spelers trainen zeer goed. Dat vind ik belangrijk. Qua mentaliteit kan ik mijn spelersgroep niets verwijten. Ook de spelers die naast de selectie vallen, gedragen zich zeer professioneel. Voor de wedstrijd tegen Standard is er niemand geschort en staan Bayram en Borys geblesseerd naast de kant.”

Timmy Simons

Westerlo maakt ondertussen werk van een opvolger van Rik De Mil. Ex-international Timmy Simons is nadrukkelijk in beeld. “We waren ploegmaats bij de nationale ploeg. Timmy heeft een interessant profiel. Ik ken hem niet als trainer. Dat hij met Dender promoveerde, is het beste bewijs dat hij goed gewerkt heeft en iets in zijn mars heeft. Als speler was Timmy iemand die zich altijd honderd procent gaf”, merkt Bart Goor op. Hij bevestigt ook impliciet dat Vladan Kujovic volgend seizoen keeperstrainer wordt. “Blijkbaar. Hoe hij als keeperstrainer bij Lommel gewerkt heeft, weet ik niet. Vladan is een goede kerel. Met kwaliteiten. Iemand die zich in het voetbalwereldje altijd professioneel gedragen heeft.”

Jonas De Roeck

De voormalige hoofdcoach van Westerlo, Jonas De Roeck, wordt op zijn beurt dan weer gelinkt aan KV Mechelen. “Vroeger had KV Mechelen al interesse voor Jonas. Hij heeft het aanbod in die periode afgeslagen. Ik ben niet verrast dat zijn naam opnieuw genoemd wordt. De trainerscarrousel zal sowieso op gang komen. Bij de meeste clubs die op zoek zijn naar een nieuwe trainer, zijn er altijd meerdere kandidaten”, aldus Goor.

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL