Club Brugge heeft zijn tweede zomertransfer beet: blauw-zwart telt 6 miljoen neer voor 24-jarige Argentijnse verdediger

Club Brugge heeft zijn defensie versterkt met het oog op volgend seizoen. Blauw-zwart weet Zaid Romero te strikken, een 24-jarige centrale verdediger van Estudiantes. Club telt zes miljoen euro neer voor de Argentijn, die in juni zijn medische testen aflegt.

mvh, thst, pjc

Het is al maanden-, misschien zelfs járenlang, een thema: Club heeft nood aan een linksvoetige centrale verdediger. Ook dit seizoen kreeg de achterhoede veel kritiek, zeker toen Club onder Ronny Deila stabiliteit miste, maar de laatste weken heeft Nicky Hayen van de Brugse defensie een troef gemaakt. Voordien al had de sportieve leiding evenwel geoordeeld dat de zoektocht naar vers bloed geïntensifieerd moest worden.

Uiteindelijk kwam Club zijn droomaanwinst op het spoor in Argentinië: de nummer één op de verlanglijst is Zaid Romero van Estudiantes. De 24-jarige is een linksvoetige centrale verdediger die een grote technische bagage koppelt aan een stevig postuur (1m93). Een allrounder dus. Sinds Romero in januari 2023 de overstap maakte van Godoy Cruz groeide hij snel uit tot één van de sterkhouders bij Estudiantes. Eind vorig jaar won hij met de topclub de Copa Argentina.

Kapers op kust

Eind april raakte het nieuws bekend dat Club Romero op het spoor was. Nu zijn beide clubs er dus uitgekomen. Er is een akkoord over een transfersom van 6 miljoen euro. Romero’s transferwaarde wordt eigenlijk geschat op 3,2 miljoen euro, maar Estudiantes mikte op meer dan het dubbele. Het bedong ook een percentage op een doorverkoop.

© Getty Images

Er lagen kapers op de kust. Onder meer de Braziliaanse hoogvlieger Palmeiras had Romero op de radar staan. Voorts was er vanuit andere Europese competities belangstelling, maar Club trekt dus aan het langste eind. De aanwezigheid van Dévy Rigaux mag daarbij niet onderschat worden. De director of football spreekt vloeiend Spaans en heeft uitstekende contacten in Zuid-Amerika, dus ook in Argentinië.

We zijn nog maar begin mei, maar Zaid Romero is al de tweede zomeraanwinst van Club Brugge. In april kondigden de Bruggelingen reeds Ardon Jashari (21) aan. De Zwitserse middenvelder komt voor zes miljoen euro over van Luzern in zijn thuisland.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer