© Photo News

Armeens koppel steelt voor 19.000 euro aan cosmeticaproducten uit Kruidvat

Een Armeense man (38) en vrouw (34) moeten elk vrezen voor 18 maanden cel voor twaalf diefstallen. Ze gingen begin dit jaar vooral ‘shoppen’ bij Kruidvatwinkels en een keer bij parfumerie Ici Paris XL in Hasselt. In totaal bedroeg de buit 18.355 euro.

geho

De vrouw nam een winkelmandje, legde haar spullen erin om die vervolgens weg te stoppen in een geprepareerde tas waarmee ze het alarm verschalkte. Ook hun dochter was erbij betrokken. Op haar gsm troffen de speurders bestellingen voor cosmeticaproducten aan. De politie kwam de verdachten op het spoor op basis van camerabeelden en na een betrapping van de dochter.

Advocaat Peter Donné wees erop dat de vrouw al drie maanden in voorhechtenis zat en hekelde het hoge bedrag aan producten dat zou verdwenen zijn. “Dan zou ze bij elke diefstal 200 eyeliners stelen? De slinger slaat hier door naar de andere kant. Geef haar een werkstraf.”

Joke Feytons opperde de vrijspraak voor de man. “Hij had er niets mee te maken. Ze leefden toen zelfs feitelijk gescheiden.” Vonnis op 17 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer