Regering stuurt effectentaks opnieuw naar Raad van State

© Photo News

De regering-Michel heeft de motivering van de effectentaks aangepast na het advies van de Raad van State. De nieuwe tekst wordt opnieuw voorgelegd aan de Raad.

msn

De topministers zijn zondagavond na een weekend vergaderen tot een oplossing gekomen. De motivatie van de tekst over de effectentaks is versterkt. De certificaten, de trackers en niet-beursgenoteerde aandelen zijn opgenomen als belastbaar financieel instrument voor de effectenrekening. Al dan niet-beursgenoteerde aandelen op naam, die niet op een effectenrekening staan, worden niet opgenomen. Dat zegt de woordvoerder van premier Michel.

Er wordt een nieuw advies aan de Raad van State binnen de 30 dagen gevraagd.

Vennootschapsbelasting

Het kernkabinet benadrukt dat het Zomerakkoord loyaal wordt uitgevoerd. De programmawet met 200 artikelen zal zoals voorzien in parlement worden ingediend. Het is eerste keer dat de tekst zo snel wordt voorgelegd, wordt nog opgemerkt. Voorts hebben de topministers de relancewet met inbegrip van de hervorming van de vennootschapsbelasting in eerste lezing goedgekeurd.

Voor de hervorming van de vennootschapsbelasting wordt een macro-economische en budgettaire analyse aan de Nationale Bank gevraagd.

Het geheel van de wetteksten wordt deze week formeel aan de ministerraad voorgelegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen