vrijdag 20 juli 2018 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Photo News/Jeffrey Gaens

STVV

Jonathan Legear en Jorge Teixeira willen weg, ook Roman Bezus is ontevreden

Heibel rond sterkhouders

STVV zit ruim een week voor de competitiestart met een serieus probleem. Sterkhouders Jorge Teixeira (31) en Jonathan Legear (31) hebben hun wens uitgedrukt de club te willen verlaten. Ook Roman Bezus (27) is ongelukkig. Hij weigerde afgelopen week alweer een nieuw contractvoorstel.

Gunter SCHOOFS

De neuzen staan duidelijk niet in dezelfde richting op Stayen, ondanks een doorgedreven trainingsstage in Oisterwijk, ondanks een extra teambuilding in Durbuy, ondanks het recordaantal trainingen de jongste weken. Net daar wringt het schoentje bij een aantal anciens. Jorge Teixeira en Jonathan Legear, twee spelers die vorig seizoen nog vaak het verschil maakten, kunnen zich moeilijk schikken naar het ‘zware regime’ dat coach Marc Brys de groep oplegt. De Antwerpenaar laat zijn spelers graag veel trainingsarbeid verrichten, terwijl Teixeira en Legear vorig seizoen - mede door het kunstgras - nog vaak aangepaste programma’s voorgeschoteld kregen om blessures te vermijden.

Dat trainingsregime is echter slechts een deel van het verhaal. Het duo kan zich ook moeilijk verzoenen met de transferpolitiek van de Japanse bazen. Die deden uitspraken en beloftes richting play-off 1, terwijl er nauwelijks spelers werden binnengehaald die een meerwaarde kunnen vormen. Play-off 1 halen met deze selectie is volgens de harde kern binnen de ploeg onmogelijk.

Bovendien zwaait Antwerp met een contract voor Legear, eentje met betere voorwaarden dan de vernieuwde overeenkomst bij STVV waar hij onlangs zijn kribbel onder zette. Ook voor Teixeira staan liefhebbers in de wachtrij. De Japanse STVV-top wil de spelers niét laten gaan, maar van een optimale werksfeer is verre van sprake een week voor de competitiestart.

Bezus

Last but not least is er Roman Bezus. De Oekraïner heeft op Stayen nog een contract van één seizoen aan vrij lage financiële voorwaarden. Dat brengt spanningen met zich mee in het hele Oekraïense huishouden. Bezus kreeg twee keer een nieuw voorstel van STVV, maar telkens lagen de voorwaarden ver onder zijn verwachtingen. Gezien De Petter en Legear eerder verlengden, had Bezus ook gehoopt dat zijn contract sterk verbeterd zou worden, maar dat is volgens de nummer tien niet het geval.

In Londen voor Akpom

Er moeten dus nog fors wat brandjes geblust worden bij STVV vooraleer de competitie van start kan. Intussen vertoefde de club de voorbije dagen in Londen in de hoop om Chuba Akpom terug naar Stayen te halen. Sinds het afspringen van de transfer van Ayoub El Kaabi is zijn komst de topprioriteit.

Sankhon: volgende week - Wachten op Godot. Of beter gezegd: wachten op Ibrahima Sory Sankhon. Donderdag was er op Stayen nog altijd geen spoor van de nieuwe Guineese middenvelder. Sankhon tekende eind vorige maand een driejarig contract bij de Kanaries, maar sindsdien slepen de visumproblemen aan. Volgens STVV strooit een ontbrekend medisch attest roet in het eten. Nu wordt hij begin volgende week verwacht. (svc/gus)

Namiddagtraining geannuleerd - Donderdag trainde STVV slechts één keer in plaats van de geplande twee keer. De namiddagtraining werd geschrapt. In de ochtend daagden tien spelers op voor een duurtraining. Yohan Boli en Sascha Kotysch (knie) trainden individueel. Kenny Steppe (rug) kreeg een extra veldtraining van keeperstrainer Bram Verbist voor de kiezen. (svc)

Vrijdag tegen Moeskroen - STVV oefent vrijdagavond voor de negende en laatste keer. In het Beringse Mijnstadion is Moeskroen om 19.30 uur de tegenstander. (svc)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws