© Sven Van Haezendonck

Toeristen geven Mechelen ruim 8 op 10: "Goede prijs-kwaliteitverhouding"

Met een gemiddeld tevredenheidscijfer van meer dan 8 op 10 scoort Mechelen even sterk bij toeristen als andere kunststeden. Eens ze de stad ontdekten, keren ze vaak ook terug. "Een van de opvallende argumenten is de goede prijs-kwaliteitverhouding", zegt Steven Valcke van Toerisme Vlaanderen.

Sven Van Haezendonck

In 2017 waren er in Mechelen 145.681 aankomsten en 232.463 overnachtingen. "Een stijging met respectievelijk 42% en 29% sinds 2011", zegt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Toerisme. Met een tevredenheidscijfer van 8,35 bij verblijfstoeristen en 8,39 bij dagtoeristen doet Mechelen het even goed als Antwerpen, Gent, Brugge en Leuven. Dat blijkt uit het nieuwste Kunststedenonderzoek van Toerisme Vlaanderen.

Het publiek dat Mechelen het meest aantrekt zijn 50-plussers , maar ook gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar. "In de andere Vlaamse kunststeden bedraagt hun aandeel 5%, in Mechelen is het 13%", stelt Valcke. Toeristen typeren de stad als een mooie, gastvrije en gezellige bestemming die netjes onderhouden is.

Opvallende motivaties om voor een trip naar Mechelen te kiezen, zijn het erfgoed, de mogelijkheden om lekker te eten en te drinken en de aangename sfeer. "Zowel binnen- als buitenlandse bezoekers ervaren Mechelen als een charmante stad. Ook de goede prijs-kwaliteitverhouding wordt aangehaald", legt Valcke uit. Meer dan in andere kunststeden keren bezoekers ook eens terug. Een bezoek wordt het meest gecombineerd met Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER