dinsdag 23 oktober 2018 - TV & film
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Ruth Beeckmans zal in de kerstshow het nichtje van Alberto spelen.

Walter Saenen - WAS

Theater

Ruth Beeckmans vervult meisjesdroom met rol in ‘Samson & Gert Kerstshow’

Nieuw bloed in de ‘Samson & Gert Kerstshow’: dit jaar speelt Ruth Beeckmans (36) mee met Vlaanderens favoriete hond. Een meisjesdroom die uitkomt, zegt ze. “Als kind was dit mijn wens bij de ‘Droomfabriek’.”

Ze heeft het een jaar lang geheim moeten houden. Maar nu mag Ruth Beeckmans eindelijk spreken: eind december kruipt ze voor het eerst mee op de planken met Samson en Gert, tijdens hun jaarlijkse kerstshow. “Letterlijk een meisjesdroom die uitkomt”, vertelt Beeckmans. “Toen ik jong was, schreef ik een brief aan de ‘Droomfabriek’ om te mogen meespelen in ‘Samson & Gert’. Het maakte me zelfs niet uit wat ik mocht doen: een gastrol in een aflevering, dansen in het ballet … Dat het nu na 28 jaar écht gaat gebeuren, voelt fantastisch.”

Beeckmans kruipt in de rol van Angelle, het nichtje van Alberto. “Ten eerste: het is An-ge-laaa”, zegt Beeckmans. “Een familietrekje, blijkbaar. (lacht) In het verhaal is Alberto alleen thuis omdat zijn mama op bedevaart trekt, en zet hij samen met de burgemeester het huis op stelten. Dus trommelt zijn mama Angela op om een oogje in het zeil te houden. Net als Alberto is Angela kapper, maar dan voor honden. Komt goed uit, want Samson doet tijdens de show mee aan een schoonheidswedstrijd.”

Dochtertje

De voorbereidingen van de ‘Samson & Gert Kerstshow’ zitten in hun laatste fase. Straks begint Beeckmans samen met Gert Verhulst, Koen Crucke (Alberto), Walter De Donder (de burgemeester) en Walter Baele (Van Leemhuyzen) aan de repetities. “Ik heb er heel veel zin in, maar voel ook de druk”, zegt Beeckmans. “’Samson & Gert’ is een deel van onze cultuur, hé. Ik heb dus wat te bewijzen. Gert en de anderen spelen hun rol al járen, meer dan de helft van hun leven. Ik begin er nu pas aan en moet het personage nog vormgeven. Bovendien is dit mijn eerste productie bij Studio 100, dus een heel ander soort theater dan ik gewend ben.”

Naar haar strengste criticus hoeft Beeckmans straks niet te zoeken. Haar vijfjarig dochtertje Charlie Sue is een superfan van Samson. “Toen Gert me vorig jaar vroeg om mee te doen, heb ik eerst toestemming gevraagd aan mijn dochter”, zegt Beeckmans. “Gelukkig zei ze ja. Maar nu wil ze natuurlijk mee op het podium, Samson ontmoeten en dansen in het ballet. Wie weet, misschien heeft mijn dochter nu ook haar kinderdroom. Dan is de cirkel mooi rond.”

De ‘Samson & Gert Kerstshow’ loopt vanaf 22 december in het Plopsa Theater in De Panne, en verhuist op 5 januari naar het Ethias Theater in Hasselt. Kaartjes via www.teleticketservice.com.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws