De jeugd van KFCE Zoersel won zelf twee bekers.© KFCE Zoersel

KFCE Zoersel ontvangt meer dan 800 jeugdspelers tijdens tornooiweekend

Zoersel -

KFCE Zoersel kan terugblikken op een succesvol tornooiweekend.

Afgelopen weekend organiseerde KFCE Zoersel haar jaarlijks jeugdtornooi. Meer dan 800 spelers en 86 ploegen namen hieraan deel en speelden in totaal 188 wedstrijden. “We hadden mooi weer, spannende competities en een fantastische sfeer. Kortom: alle ingrediënten voor een geslaagde editie. De laatste dag werd het tornooi even onderbroken door een lokaal onweer maar na een half uur hebben we de wedstrijden nog kunnen hervatten”, zegt Kevin Aertbeliën, jeugdcoördinator bij KFCE Zoersel.

© OPJZ Fotografie

Op zaterdagvoormiddag speelden de categorieën U7, U8 en U9. Bij de U7 kroonde Nijlen zich als winnaar, Antonia veroverde de beker bij de U8 en Dessel Sport won bij de U9 na het nemen van penalty’s tegen FC Ekeren.

Zaterdagnamiddag stonden de U15 op het programma. Daar won KFCE Zoersel zijn eigen jeugdtornooi door in de finale Bonheiden te verslaan met 1-0.

De bekers.

Zondagvoormiddag was het de beurt aan U10 en U11. De White Boys uit Sint-Niklaas waren de sterksten bij de U10 en Nijlen won bij U11 na penalty’s tegen Minderhout.

U12 en U13 waren op zondagnamiddag als laatsten aan zet. Sint-Job won in een spannende finale tegen KSKS Herentals bij de U12. Ten slotte zorgden de U13 van KFCE Zoersel voor de tweede Zoerselse beker na penalty’s in de finale tegen Nijlen.

“Om dit alles mogelijk te maken, konden we rekenen op meer dan 30 scheidsrechters en een 100-tal vrijwilligers”, vertelt Aertbeliën. “Met dank aan alle aanwezigen en iedereen die heeft meegewerkt aan deze prachtige afsluiter van het voetbalseizoen.”