Mee in één minuut: een tekort aan "rosse" muntjes en stroom, maar een overschot voor de Vlaamse regering

© belga/@lev dolgachov

Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.

mtm

Het is vandaag de vierde maandag van september en dan staat traditiegetrouw de Septemberverklaring van de Vlaamse minister-president op de planning. Dit jaar maakte Geert Bourgeois (N-VA) bekend dat de Vlaamse regering 665 miljoen euro extra vrijmaakt voor nieuw beleid. Een van de grote gelukkigen: De Lijn.

Omdat ze te lang in onze portefeuilles en spaarpotten blijven steken, heeft ons land een tekort aan de "rosse" muntjes van 1 en 2 eurocent. Vooral voor handelaars is dat een groot probleem. "Maar de Europese Centrale Bank verbiedt ons momenteel om nieuwe munten te slaan", luidt het bij de FOD Financiën.

Niet alleen Noureddine Cheikhni hoopt binnenkort niet meer binnen de gevangenismuren te zitten. Ook Hassan Iasir (41), net als Cheikhni veroordeeld voor de moord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen, wil de gevangenis verlaten.

De vechtscheiding van Wout Van Aert en zijn ex-werkgever Crelan-Charles blijft de gemoederen bedaren. Nu heeft ook teammanager Nick Nuyens uitgehaald naar zijn voormalige poulain. "Als Wout niet meteen zijn zin krijgt, verzuurt de boel."

Omdat er dan nog maar één van de zeven kernreactoren zal draaien, waarschuwt het Federaal Planbureau vanaf november voor stroomtekort. Mogelijk treedt het afschakelplan dan in werking. Hier kan u ontdekken of uw gemeente erdoor getroffen wordt.

Wie vandaag in Gent vertoefde, was mogelijk getuige van een opmerkelijk tafereel. Met een scanrobot werd de ondergrond van de Kalandeberg onderzocht. Op zoek naar de Rechtvaardige Rechters, meer dan 80 jaar na de roof van het paneel van het legendarische Lam Gods.

Tot slot nog een nieuwe Vlaamse film. Eentje die geblokkeerd werd door Facebook en Instagram wegens té pikant. In 'Wij', gebaseerd op het gelijknamige boek van Elvis Peeters, zijn dan ook expliciete beelden te zien van orale seks en penetratie.

Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer