Paul Geertsen (rechts) gaat de barrages als underdog in met FC Rupelmonde.© EWT/RR

Voetbal 3de provinciale - barrages: FC Rupelmonde - WIK Boekel (zaterdag om 20 uur) 

Paul Geertsen hoopt problematisch seizoen met FC Rupelmonde te redden in barrageduel tegen WIK Boekel: “Het zou toch een mirakel zijn”

Rupelmonde/Boekel -

FC Rupelmonde stond een heel seizoen lang op een degradatieplaats. En toch, na een beter seizoenseinde, maakt het via de eindronde nog een kans om zich te redden. Drie kansen zelfs, en de eerste daarvan komt zaterdagavond met het bezoek van WIK Boekel. De bezoekers zakken met vertrouwen af: ook zij werkten de reguliere competitie in sterke vorm af.

Freddy De Geest, Wim Redant

Rupelmonde-coach Paul Geertsen kruist de vingers. Ontsnappen aan de degradatie zou een straf nummer betekenen na een problematisch seizoen. “Ik brand een kaarsje. Het zou toch een heus mirakel zijn. Bekijk ons puntentotaal… Een ploeg als Overmere werd ook naar de barrages verwezen, terwijl zij meer dan het dubbele van ons haalden (33 punten, tegenover 16 punten van Rupelmonde, red.). Geen enkele andere ploeg deed slechter dan wij. We zaten ook wel in een sterke reeks, met kleppers als Hamme-Zogge, Robur, Blauw-Wit Temse en Haasdonk B.”

Toch blijft Geertsen strijdvaardig. Zijn ploeg krijgt immers een gouden kans om in tweede te blijven. “We krijgen tegen Boekel een eerste van drie kansen. Dit keer kunnen we dus nog vrij ontspannen aan de slag. Het mes staat nog niet op de keel. We spelen thuis en dat voelt beter aan dan een verre trip naar Boekel, waar bovendien een erbarmelijke grasmat ligt. Over de sterkte van de tegenstrever tasten we nog in het duister. Hun reeks ken ik niet echt. Als we zouden verliezen, trekken we in de tweede ronde naar SK Overmere. Die tegenstrever ken ik wel, want ik was er nog aan de slag als trainer. We recupereren zondag de herstelde Kenny Van Havere en Jarne Dheer, die terugkeert uit schorsing.”

Iedereen beschikbaar

WIK Boekel tekende voor een sterke remonte na Nieuwjaar en sleepte nog een barragewedstrijd uit de brand. “Een zware blessurelast hinderde ons in het seizoenbegin”, zegt coach Brecht Declercq, die zondag tegen SV Zottegem B (1-2) geschorst moest toekijken. “Drie belangrijke spelers moeten missen, betekende dat we jongeren moesten inpassen. Die misten de maturiteit die noodzakelijk is in deze reeks. Nu we terug op iedereen een beroep kunnen doen, draait de ploeg op volle toeren. Na twee overwinningen op rij trekken we met vertrouwen naar Rupelmonde.”

“Van Rupelmonde kreeg ik al verschillende scoutingverslagen. Het is een counterploeg die mikt op een snelle omschakeling. Ze verloren hun laatste wedstrijd met 5-0 van Hoogeinde, maar daar gaan we ons niet op blindstaren. Blijkbaar is het een klein en slecht veld. Wij zitten in een goede flow en moeten nu de positieve lijn doortrekken. Winst betekent dat we in derde provinciale blijven. Bij het aansnijden van het seizoen was het behoud verzekeren de doelstelling. Volgend jaar viert WIK Boekel zijn vijftigjarig bestaan. Dat gegeven zorgt voor extra motivatie. Yannick Van Haetsdaele vindt vlot de weg naar de netten en Jens Lauweryns is in topvorm”, voegt Declercq, die ook volgend seizoen WIK Boekel coacht, er met veel overtuiging aan toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER