Veel rookschade na brand in toiletten sportcomplex Breeven: brandstichting wordt niet uitgesloten

Bornem -

Het heeft woensdagavond gebrand in het sportcomplex Breeven in Bornem. Het vuur woedde in de toiletten op het gelijkvloers en ging met veel rook gepaard. De politie is met een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt zeker niet uitgesloten.

Theo Derkinderen

Op het ogenblik van de brand zaten er nog verschillende mensen in de horecazaak op de eerste verdieping. De laatste zwemmers hadden net het zwembad verlaten en waren zich aan het omkleden en in de sporthal waren nog sporters aan het basketten. “Plots kwam er een vrouw in de zaal gelopen die ons vertelde dat het brandde en dat we naar buiten moesten”, zegt een van hen.“We zijn via de gang naar buiten gelopen, maar daar hing op dat ogenblik al veel rook. We hadden onze sportkledij nog aan en konden pas na de bluswerken weer naar binnen om ons om te kleden in de kleedkamer.”

De brandweer kwam ter plaatse en kreeg het vuur gelukkig snel onder controle. “De eigenlijke brand is beperkt gebleven tot de toiletten, maar de rookontwikkeling was wel intens. Na de bluswerken hebben we het gebouw nog een hele poos moeten verluchten om de rook weg te krijgen”, licht luitenant Ivan Vergauwen van brandweerzone Rivierenland toe. “De schade in de toiletten is wel aanzienlijk. Er is brand- en rookschade en ook waterschade.”

De politie onderzoekt de omstandigheden van de brand, maar brandstichting wordt zeker niet uitgesloten. De speurders zullen ook de beelden van de bewakingscamera’s analyseren als de piste van brandstichting wordt bevestigd.

Op het gelijkvloers, waar het onthaal is gevestigd en op het niveau -1, is er rookschade. De toiletten waar de brand heeft gewoed, zijn voorlopig onbruikbaar. (tdk)

De brandweer was het vuur snel meester, maar in het gebouw hing wel heel wat rook.© Theo Derkinderen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners