Na groep machtige mannen stapt nu ook eerste vrouw op na #MeToo-beschuldigingen

© Facebook

Nadat een groep machtige mannen opstapten na aantijgingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag, heeft nu ook de eerste vrouw met een topfunctie ontslag moeten nemen. De 56-jarige Andrea Ramsey, een Amerikaans kandidaat-Congreslid voor Kansas, trekt zich terug uit de race nadat een oud-werknemer haar van ontucht heeft beschuldigd.

mrra

Het voorval dat nu haar politieke carrière vroegtijdig stopzet, dateert uit 2005. In die periode was Ramsey hoofd personeelszaken bij LabOne. Een oud-medewerker beweert dat Ramsey hem destijds heeft ontslagen, omdat hij niet was ingegaan op haar avances tijdens een zakenreis. Dat zei hij tijdens een interview met The Kansas City Star.

“Een leugen”, zo schrijft Ramsey in een uitgebreid Facebookbericht op haar pagina. Volgens haar wil de ex-werknemer wraak nemen op het strenge beleid dat de Democratische partij voert tegen seksuele intimidatie. Door het feit dat die politieke strekking een zerotolerantie voert tegen grensoverschrijdend gedrag, moet Ramsey nu de handdoek in de ring gooien tijdens de race voor een plaats in het Congres.

Volgens Ramsey zijn de beschuldigingen destijds al onderzocht door een commissie die zich inzet tegen discriminatie op de werkvloer, maar heeft die besloten er geen zaak van te maken. De oud-werknemer wil verder geen details geven over de zaak. “De kwestie is opgelost, dat is alles wat ik erover wil zeggen”, zei hij tegen de Kansas City Star.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen